alucard87 Napisano Maj 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2007 mam problemy z przerwaniem # 11 - na tym IRQ znajdują się: karta USB, dźwiękówka i cos tam jeszcze, ale to mało ważne. jak dodać do opcji bootowania kernela na stałe komendę irqpoll? oprócz tego, ciekawa rzecz: bez podanej komendy podczas ładowania systemu wypisuje: IRQ#11: nobody cared (try booting with the irqpoll option) i wtedy coś się psuje (albo dźwięk, albo USB) jak dodam komendę, to dalej to wypisuje, ale juz wszystko działa... ma ktoś na to jakeiś rozwiązanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 8, 2007 [...]jak dodać do opcji bootowania kernela na stałe komendę irqpoll? [...]jak dodam komendę, to dalej to wypisuje, ale juz wszystko działa... Trochę jakbyś sobie sam przeczył. Nie znam dokładnej odpowiedzi na Twój problem, ale to wygląda tak jakbyś dodał, ale nie wiedział gdzie dodać Opcja "irqpoll" powinna pojawić się w linii zaczynającej się od "kernel" np. na końcu. To jest parametr kernela. No i warto by było chyba jeszcze, żebyś podał typ płyty, procka, system (32- czy 64-bitowy?). No i na koniec najważniejsze pytanie: zaglądałeś do Googli? Bo ja po wrzuceniu "irqpoll kernel Fedora" dostałem dokładnie 77 odpowiedzi, z których kilka wygląda obiecująco jeśli chodzi o rozwiązanie Twojego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek23 Napisano Maj 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 8, 2007 Waldo rozwiązaniem było dopisanie irqpoll właśnie do jajka. Robisz to w /boot/grub/menu.lst Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 8, 2007 Waldo rozwiązaniem było dopisanie irqpoll właśnie do jajka.No tak sobie pomyślałem, ale raz było, "jak dodać" a innym razem, że "dodałem" No to zwątpiłem w swoją intuicję BTW w Fedorze plik nazywa się /boot/grub/grub.conf - /boot/grub/menu.lst, podobnie jak /etc/grub.conf to tylko link dla wygody ludzi przesiadających się z innych distro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alucard87 Napisano Maj 8, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 8, 2007 WalDO - bo można przecież edytować w GRUBie, przy wyborze kernela, którego bootujemy, nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 8, 2007 Ano można Tylko po co się tak męczyć za każdym razem. Nie pomyślałem o tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi