Slay Napisano Maj 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2007 Witam. Wczoraj zainstalowałem sobie Fedore 7 Test 4 i mam z nią taki oto problem. Otóż, nie mogę odczytać większości płyt. Działają tylko Audio CD i dyski z filmami. Podczas próby odtworzenia jakiejkolwiek innej płyty (CD i DVD) pokazuje się taki oto komunikat: Plik lub katalog /media/Mój dysk nie istnieje. Ktoś wie, w czym może być problem? Dodam jeszcze, że pod Debianem i SuSe wszystko działało jak należy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Maj 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2007 Lepiej opisz swój problem. Kiedy Ci to wyskakuje? Co próbujesz robić? Jaka jest zawartość /media? No i pamiętaj, że to test 4 , a nie pełne wydanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slay Napisano Maj 12, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2007 Problem pojawia się, kiedy chcę przejrzeć zawartość płyty. Są na niej empetrójki, klipy, zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_szczecin Napisano Maj 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2007 Mam Fedore 7 test4 i nie ma żadnego problemu z czytaniem różnych płyt. Czasami nie zamontuje się automatycznie ale można to zrobić wtedy ręcznie. Może musisz ręcznie zamontować, napisz więcej szczegółów . pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slay Napisano Maj 12, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2007 Ok, problem rozwiązany, temat można zamknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_szczecin Napisano Maj 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2007 Ok, problem rozwiązany, temat można zamknąć. napisz jaki był problem może komuś się przyda pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati_17 Napisano Maj 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2007 Witam Ja na Fedorce 6 też mam taki problem. Moim zdaniem to jest wina kodowania znaków w nazwie płyty, bo przy próbie przeglądnięcia płyty po zamontowaniu na pulpicie wyskakuje komunikat o braku płyty/urządzenia (na komunikacie zamiast "ó" "Mój dysk" są krzaczki, ale po wejściu do katalogu /media/nazwa_płyty można ją normalnie przeglądnąć. Nie wiem czy to jest akurat taka przyczyna, ale na pewno działa przeglądanie z katalogu /media Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi