milosz_bozenski Napisano Czerwiec 1, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 1, 2007 Witam, więc tak: z kompa korzystam ja i mój tata. Zazwyczaj uruchamiam swoją sesję kde i wychodzę z domu. jak mój ojciec chce skorzystać z kompa, to wykonuje polecenie przełącz użytkownika i przełącza się na swój pulpit (też kde). wszystko fajnie, ale: 1) gdy wkłada płytkę (lub podłącza jakiekolwiek inne urządzenie, np aparat), u mnie wszystko ok, ale u niego wyskakuje ten oto komunikat: jest to wyjątkowo uciążliwe, bo wszystko musi robić de facto na około. byłbym wdzięczny za jakieś wskazówki pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Czerwiec 1, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 1, 2007 Z tego co rozumiem, to HAL zezwala na zarządzanie mediami tylko właścicielowi urządzenia, który jest tożsamy z właścicielem desktopu, czyli podstawowym zalogowanym. Tak samo jest np. w sesji su username w ramach czyjejś sesji desktopowej. A chodzi głównie o to, by zdalny użytkownik nie był w stanie montować i odmontowywać wedle swej woli. Trzeba dodać własny wpis do polityki HAL-a, ale nie powiem jaki, bo tego nie robiłem. Poczytaj dokumentację, może coś wygrzebiesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi