zielix Napisano Czerwiec 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 4, 2007 Zainstalowałem Fedore 7 i niestety jestem kompletnie rozczarowany !!!! Po uruchomieniu środowiska graficznego system się maksymalnie zawiesza albo ekran robi sie całkowicie czarny. Mam karte graficzną ATI Radeon 9550 Gigabyte. Instalowałem nowe sterowniki ze strony Ati ale to też nie pomaga, próbowałem różnych ustawień w xorg.conf ale to też nic nie daje. Do tej pory pracowałem na Fedora 5 i bardzo żałuże że pokusiłem się na instalację nowej 7 bo w starej Fedorze wszystko działało bez problemu !!! Włożyłem inną karte graficzną GeForce2 MX 200 i na niej system działa już bez zawieszania się na sterownikach standardowych. Czy ma ktoś jakiś pomysł żeby Fedora zaczeła działać na karcie ATI ??????????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysio Napisano Czerwiec 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 4, 2007 http://forums.fedoraforum.org/showthread.php?t=156434 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seonidas Napisano Czerwiec 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 4, 2007 Witam. Mam ten sam problem, moja karta graficzna to Radeon 1300 Pro. W tej chwili moja karta pracuje na sterownikach Vesa (800x600 :61Hz). Wcześniej na FC5 miałem tą samą kartę na sterownikach Mesa (1024x768 :80hz). Czy jest sposób aby zainstalować sterowniki Mesa i "przeczekać do momentu rozwiązania problemu ze sterownikami ATI?? Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feler404 Napisano Czerwiec 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 6, 2007 # On Fedora 7, the most recent driver (8.37.6) causes Xorg to segfault; it appears that the ATI driver will not be usable on Fedora 7 until ATI releases a bugfix. It has been suggested that the driver will not work on Fedora 7 until an 8.38 version of the driver is released in about a month.[1] http://wiki.cchtml.com/index.php/Fedora_Core proponuje więc uzbroić się w cierpliwość i poczekać jeszcze trochę, sterowniki w ATI wiki drivers są dobre i wydajne, jedyne co trzeba zrobić to wykazać się odrobiną cierpliwości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi