mortimer2779 Napisano Czerwiec 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 6, 2007 Do tej pory na pulpicie znajdowała się tylko sama ikona kosza, teraz widzę na pulpicie wszystkie pliki i katalogi z mojego katalogu domowego (i nie są to skróty do tych katalogów). Co dziwne gdy przeglądam partycję pod Konquerorem lub Krusaderem - wszystko jest jak należy, tzn. wszystkie pliki i katalogi znajdują się w /home/nazwa_uzytkownika, a po wejściu w katalog /desktop widać tylko skrót do kosza. Gdy próbuje usuwać pliki z pulpitu, usuwane są również te z /home/nazwa_uzytkownika, to samo podczas ich tworzenia, widoczne są tu i tu. Czy spotkał ktoś się z podobnym problemem? Jak go skorygować? Za wszelkie sugestię z góry wielkie dzięki ps. dodam, że sytuacja zaistniała po tym jak próbowałem zmienić ustawienia dźwięku w grze "Battle for Wesnoth". Chciałem zmniejszyć probkowanie dźwięku ponieważ strasznie przerywał. W tym momencie gra wywala się z komentarzem ALSA lib pcm_dmix.c:831:(snd_pcm_dmix_open) unable to create IPC semaphore Naruszenie ochrony pamięci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz69 Napisano Czerwiec 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 7, 2007 Moze zmieniles sciezke do pulpitu? Wejdz w Centrum sterowania -> Administracja systemu -> Sciezki - Moze tutaj lezy przyczyna problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Czerwiec 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 7, 2007 kurde mialem ostatnio podobny problem, rozwiazalem go edytujac jakis plik w którym byly wypisane te wszystkie ikony, tylko za cholere nie moge sobie przypomniec jaki to plik byl :/ Przeszukaj configi w .kde i poszukaj pliku w którym sa wypisane te ikony wszystkie, a nastepnie je usun. Jak mi sie przypomni to dam znac co to byl za plik ps. nie wiem czy nie byl to czasem plik .kde/share/apps/kdesktop/IconPositions zobacz w nim czy masz wpisy odpowiadajace tym katalogom co Ci sie pojawily na desktopie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi