Skocz do zawartości

Fedora 7 Zawiesza Się

douglasmclloyd

Rekomendowane odpowiedzi

może jakieś problemy ze sterownikiem grafiki? Napisz coś więcej, czy coś instalowałeś, jakieś sterowqniki czy coś zmieniałeś? Wróżek tu nie m,a żeby z fusów wywróżyć co jest grane

Wcześniej maiłem FC6 i działało bez problemu. Zrobiłem upgrade i się zaczęło. Czasami zawiesza się po 5 minutach, czasami po 10, bez względu na to czy coś robię lub nie. Złosiłem buga ale na razie nie ma odzewu.

Zrobilem upgrade i sie zaczelo.
Jak robiles upgrade? Z instalacyjnego DVD czy przez Yuma? Czy miales na FC6 zainstalowane jakiej niestandardowe (czyt. niepochodzace z repo) aplikacje? itd.

Zlosilem buga ale na razie nie ma odzewu.

Bez urazy, ale mam nadzieje, ze zglaszajac buga napisales cos wiecej niz "wiesza sie po 5-10 minutach dzialania"...

Jak robiłeś upgrade? Z instalacyjnego DVD czy przez Yuma? Czy miałeś na FC6 zainstalowane jakiej niestandardowe (czyt. niepochodzące z repo) aplikacje? itd.

Upgrade robiłem z płyty, zawieszanie się systemu to nie tylko mój problem. Poniżej taki sam problem z innego forum.

Mam problem z bardzo częstym zawieszaniem się kompa działającego pod Fedorą 7. Zazwyczaj nie da się nawet przełączyć na terminal przez Ctrl + Alt + Fx, a nawet jak się uda, to wyskakuje tam coś takiego:

"ata1.01: exception Emask 0x0 SAct 0x0 SErr 0x0 action 0x2 frozen

...

ata1.00: failed to set xfermod (err_mask=0x40)

ata1.00: disabled

ata1.00: failed to recover some devices, retrying in 5 secs"

W pliku /var/log/messages nie pojawia się żaden komunikat z tego czasu, w którym się system zawiesił. Nie wiem jak inaczej mógłbym wyśledzić przyczynę zawiech.