satch_boogie Napisano Czerwiec 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 7, 2007 Witam, przeczytalem watki na forum ale na moj problem odpowiedzi nie znalalem Mam GEFORCA 4 MX. Po zainstalowaniu (yum install kmod-nvidia) i ponownym uruchomieniu komputera sterowniki sie laduja (maja status OK) natomiast przed pojawnieniem sie ekranu logowania X nie wstaja SELinux wylaczony, architektura kernela i kmod-nvidia taka sama w komunikatach bledow pojawia sie informacja, ze device no detected tylko, ze na sterowniku nv dziala Prosze pomozcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Czerwiec 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 7, 2007 Sterownik dla twojej karty to nie kmod-nvidia tylko ... http://poradnik.fedorapl.org/#graficzne Czytanie ze zrozumieniem pozostawiam czytelnikowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satch_boogie Napisano Czerwiec 7, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 7, 2007 dzieki nie wiedzialem, ze nvidia rozdziella sterowniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nexus404 Napisano Czerwiec 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 8, 2007 Witam, ja mam z koleii GF2 Mx 400, i pomimo do zastosowańia się do porad instalacji sterowników NV mam różnowrakie problemy: sypanie się X'sów,, komunikaty przy "yum'owainiu" strowników: "Setting up Presto Reading Presto metadata in from local files Loading mirror speeds from cached hostfile Setting up Install Process Parsing package install arguments 0 packages excluded due to repository priority protections 0 packages excluded due to repository protections Nothing to do" Kombinowałem juz z podmianą z i383 na i686, instalacje livny...i z metodą instalacyjną bex X'sów....z rezultatami marnymi...ciągle coś nie gra lub jakieś błędy To mój pierwszy linux bo ma już dość komercyjengo dziadostwa Win... Czy ktoś mi może poradzić konktretnie, kto np. ma tą lub podobną karte i czy mu się udało ze starownikami....lub co zrobić by było. Czy instalować wszelkie pakiety Livny, bo gdzieś czytałem na forum że to blokuje SELinux'a, czy kombinować ze steronikami do F2,3,4...każdej innej wersji niż F7. Bardzo Prosił bym o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi