mr_MG Napisano Czerwiec 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2007 Mam taki problem: - Komputer z zainstalowaną golutką Fedorą 7 - Brak dostępu do internetu Na innym kompie nagrałem płytę z potrzebnymi mi rpm i przeniosłem do wyżej opisanego komputera. Po odpaleniu rpm na tym kompie dostaję komunikat: Nie można pobrać informacji o oprogramowaniu Oczywiście spowodowane jest to brakiem połączenia z internetem. Niestety nie mogę podłączyć tego kompa do internetu (kwestia techniczna). Postanowiłem jednak przenieść do niego potrzebne oprogramowanie za pomocą innych nośników. Niestety Fedora 7 nie pozwala instalować oprogramowania bez dopełnienia ww pobrania informacji o oporogramowaniu. Jak to sprawdzanie ominąć? Wyłączyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Czerwiec 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2007 Zapewne używasz pirut-a. Użyj yuma (wyłączając/zmieniając odpowiednie repozytoria) lub samego (_rpma_ → RPM-a) ORT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr_MG Napisano Czerwiec 13, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 13, 2007 Właściwie niepotrzebnie się rozpędziłem z napisaniem powyższego posta. Tak rzadko używam rpm , że na śmierć o nim zapomniałem Temat właściwie do wywalenia. Zwykłe "rpm i nazwa.rpm" rozwiązuje problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi