adios Napisano Czerwiec 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 12, 2007 To, że wyłączyłeś freshrpms nie oznacza, że wszystko zacznie działać. Pomijając to, że to repo ma iście destrukcyjne możliwości, musisz po prostu odinstalować wszystko co instalowałeś z freshrpms. Nie wiem co instalowałeś, ale ja bym dał: yum remove ffmpeg mplayer xine xine-lib-extras-nonfree i zainstalował wszystko jak tu: http://poradnik.fedorapl.org/#filmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmarekz Napisano Czerwiec 12, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 12, 2007 Ok niby wszystko fajnie ale ciągle mam Error: Missing Dependency: libdts.so.0 is needed by package xine-lib-extras-nonfree Error: Missing Dependency: libdts.so.0 is needed by package mplayer-gui Error: Missing Dependency: libdts.so.0 is needed by package mplayer w sumie wszędzie przewija się libdts.so.0 jak sie tego pozby? i na nowo zainstalować ? - wszedzie w zwiazku z tym jakiś Error Czyźby reinstalacja Fedory ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Czerwiec 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 12, 2007 yum install libdca Musiało zdrowo nakopać Ci w zależnościach repo freshrpms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmarekz Napisano Czerwiec 12, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 12, 2007 Niestety to polecenie daje Loading "installonlyn" plugin Setting up Install Process Parsing package install arguments Nothing to do Hm Zamiast install dałem remove i wywaliło to cudo Potem dałem instalacje zgodnie z opisem na podanej wyżej stronie i poszło. Mplayer sie uruchamia zaraz sprawdze jak z obrazem idzwiękiem No tak Obrazu i dzięku zero. Ael to już chyba pytania na inny dział tego forum. Chyba ze ktoś wie gdzie opisano już lub omawiano konfigurację Mplayera Pozdrawiam i dziękuje ------------------------- (Nie pisz postów pod własnymi postami, korzystaj z przycisku "EDYCJA" - WalDo) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi