Skocz do zawartości

Ethereal

piotkas

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

czy wie ktoś jak w Ethereal'u:

1. odszukać wszystkie pakiety związane z transakcją pobierania strony z serwera www protokołem http?

2. odszukać wszystkie pakiety związane z transakcjami z protokołem DNS inicjowanymi przez mój komputer?

3. odszukać rozmiar ściągniętego pliku przez (_ftp'a_ → FTP-a) ORT lub HTTP i znaleźć plik, który jest największy

Tak, można w pasku filtrów po prostu wpisac dns, ale wtedy wyswietlą się wszytskie pakiety dns. ;) A mi chodzi o to zeby zawezic obszar poszukiwania i wyswietlic tylko te, które są inicjowane przez moj komputer. Tak wiec w definicji filtru trzeba chyba cos więcej napisac. Albo jakos ręcznie przeszukac to co sie wyswietli po wpisaniu dns.

A to wyszukanie najwiekszego ściągnietego przez (_ftp'a_ → FTP-a) ORT pliku to w ogóle nie wiem jak zrobic. Ale chyba trzeba pokombinowac cos z funkcją "Follow TCP stream".

A kolejne zadanie to zbadać predkość łącza na podstawie pobranych pakietów :lammer: Wie ktoś jak to będzie?

Tak, mo?na w pasku filtrów po prostu wpisac dns, ale wtedy wyswietl? si? wszytskie pakiety dns. ;) A mi chodzi o to zeby zawezic obszar poszukiwania i wyswietlic tylko te, które s? inicjowane przez moj komputer. Tak wiec w definicji filtru trzeba chyba cos wi?cej napisac. Albo jakos r?cznie przeszukac to co sie wyswietli po wpisaniu dns.

A to wyszukanie najwiekszego ?ci?gnietego przez (_ftp'a_ â�� FTP-a) ORT pliku to w ogóle nie wiem jak zrobic. Ale chyba trzeba pokombinowac cos z funkcj? "Follow TCP stream".

A kolejne zadanie to zbada? predko?? ??cza na podstawie pobranych pakietów :lammer: Wie kto? jak to b?dzie?

Doda? adres IP komputera ;) jako źródło ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...