bartek151191 Napisano Czerwiec 24, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2007 Jestem początkującym userem Linuksa, a konkretnie Fedora 7 i mam problem z neostradą(SpeedTouch 330 4.0). Użyłem NEO_Installer, zrobiłem wszystko tak jak przeczytałem gdzieś na tym forum i wyswietlił mi sie błąd: "bash: pppd command not found" i nie wiem co jest nie tak. POMOCY!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek23 Napisano Czerwiec 24, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2007 yum install ppp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek151191 Napisano Czerwiec 24, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2007 Zrobilem jak napisales i zobzcyłem coś takiego: Loading "installonlyn" plugin Setting up Install Process Parsing package install arguments Could not retrieve mirrorlist http://mirrors.fedoraproject.org/mirrorlis...7&arch=i386 error was [Errno 4] IOError: <urlopen error (-3, 'Odwzorowanie nazwy jest chwilowo niemo\xc5\xbcliwe')> Error: Cannot open/read repomd.xml file for repository: fedora To jak mam zainstalowac ppp bez neta :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek23 Napisano Czerwiec 24, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2007 http://download.fedora.redhat.com/pub/fedo....4.4-2.i386.rpm Instalujesz rpm -Uvh ppp-2.4.4-2.i386.rpm oczywiście musisz sobie ten pakiet ściągnać. Rozumiem iż masz dostęp do netu bo na forum piszesz. Jak by o coś jescze prosił to albo z płyty instalacyjnej poszukasz albo (_z tąd_ → stąd) ORT http://download.fedora.redhat.com/pub/fedo...i386/os/Fedora/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Czerwiec 24, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2007 (edytowane) Ręcznie. W linku, który Ci wyskoczył masz linki do parunastu mirrorów. Wejdz na któryś, stargaj odpowiedni pakiet i zainstaluj. Proste. [edit] Ahh spóźnienie. Edytowane Czerwiec 24, 2007 przez lszk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadro Napisano Czerwiec 24, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2007 Być może po instalacji ppp będziesz musiał ponownie zainstalować NEO za pomocą NEO_Installer'a ale tego pewny nie jestem wszystko zależy od tego czy miałeś folder /etc/ppp/ czy nie:) a co do pakietu ppp jest na płycie /Fedora/ppp<wersja>rpm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek151191 Napisano Czerwiec 25, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2007 Zainstalowałem ten pakiet ppp i nic się nie zmieniło. Nadal mam "bash: pppd command not found". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Czerwiec 25, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2007 Zapewne nie jesteś zalogowany w konsoli jako root, więc dlatego nie znajduje polecenia. Aby się przelogować na roota wpisz: su - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek151191 Napisano Czerwiec 25, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2007 Jestem zalogowany jako root. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Czerwiec 25, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2007 To niemożliwe, że masz zainstalowane ppp i nie masz pppd. Jest możliwość, że logowałeś się bez kreski i wtedy szuka w innym miejscu binarek (wtedy potrzebujesz odwołań ręcznych do /usr/sbin/). Na wszelki wypadek sprawdź czy poprawnie się zainstalowała paczka ppp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek151191 Napisano Czerwiec 25, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2007 Dzięki Karlik. Logowałem się bez kreski . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buziaczek987 Napisano Czerwiec 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2007 Witam. Też jestem początkującym użytkownikiem dystrybucji Linux Fedora Core 7 i też chcę zainstalować sobie modem Speedtouch 330, bo też mam Neostradę. Na wstępie chciałem się Ciebie zapytać skąd pobrałeś ten skrypt - NEO Installer v1.1. Proszę o kontakt. Dziękuję za wszystko, pozdrawiam i żegnam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek151191 Napisano Czerwiec 27, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2007 http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=12431 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadro Napisano Czerwiec 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2007 W ciągu 3 dni zostaną reaktywowane wszystkie linki do trochę zmodyfikowanego archiwum. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi