mkozak Napisano Czerwiec 25, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2007 Czesc, Mam (_linuxa_ → Linuksa) ORT FC6 i nie robię już żadnego developowania - używam tylko sprawdzonych rpm-ów. Mam karte GF7600gs AGP i wszystko było ok, ale po którymś update-cie sterów od nvidii pojawił się taki bug: Odpalenie czegokolwiek co wykorzystuje GLX-a powoduje restart X-ów. Spotkał się ktoś z taką awarią??? ps - moje obecne stery: kmod-nvidia.i686 100.14.09-1.2.6.20_1.2 installed xorg-x11-drv-nvidia.i386 100.14.09-1.lvn6 installed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Czerwiec 25, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2007 Ja się spotkałem, ale już na f7. Błąd jest powodowany przez braki w xorg.conf. Chodzi o ten fragment: Section "Files" # Multiple FontPath entries are allowed (they are concatenated together) # By default, a font server independent of the X server is # used to render fonts. # ModulePath "/usr/lib/xorg/modules/extensions/nvidia" ModulePath "/usr/lib/xorg/modules/extensions/nvidia" ModulePath "/usr/lib/xorg/modules" FontPath "unix/:7100" EndSection Brak tych ModulePath powoduje właśnie opisany przez Ciebie efekt. Po poprawieniu pliku /etc/X11/xorg.conf nie odpalaj żadnego konfiguratora, bo Ci znów usunie te linijki (w sumie nie wiem dlaczego). EDIT: Właśnie sie znów tym zainteresowałem i będę musiał zgłosić buga na bugzilli livny z tego co widzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sorek Napisano Czerwiec 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2007 To skoro podobny temat jest już założony nie chce zakładać nowego więc pisze mój problem Czym się różnią sterowniki: kmod-nvidia xorg-x11-drv-nvidia Od: kmod-nvidia-96xx xorg-x11-drv-nvidia-96xx I dlaczego te drugie są częściej polecane, choć dzialają tak asmo, a w moim przypadku te drugie powodują, że obraz wyświetlany na moim monitorze jest rozdzielczości 9xxX7xx i jak to naprawić? Próbowałem zmieniać plik xorg.conf ale to nic nie dało. Wiecie jak to rozwiązać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Czerwiec 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2007 sorek: temat się przewijał już naprawdę dużo razy. Mniej więcej chodzi o to, że bez końcówki to aktualnie rozwijane sterowniki, a z końcówką np. -96xx są już legacy i tylko paczkuje się je dla kolejnego kernela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi