adams24 Napisano Czerwiec 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2007 WItam. Czy znacie jakiegos antywirusa całkowicie darmowego dla firm tak zeby mi chronił pliki udostepniane przez sambę??? Na googlach nic nie znalazłem, wszystkie płatne. Kidys widziałem darmowego MksVira dla linuksa ale obecnie nie widze na stronie MKS'a. Podpowiedzcie coś drodzy forumowicze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2007 ClamAV? http://www.clamav.net [EDIT]Zapomniałem dodać, że jest w repo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adams24 Napisano Czerwiec 26, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2007 Hmm spoko. Będe działał. A poza tym cos innego ? może coś z interfejsem graficznym pod KDE ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2007 z interfejsem graficznym pod KDE ???W repo jest coś o nazwie "klamav" (przez K nie przez C). Nie wiem na 100% bo nie korzystam, ale może... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adams24 Napisano Czerwiec 26, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2007 a no jest i środowisko graficzne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Czerwiec 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2007 ClamAV? http://www.clamav.net [EDIT]Zapomniałem dodać, że jest w repo A nie służy on tylko do skanowania poczty? A dla Adamsa chyba chodzi o coś więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adams24 Napisano Czerwiec 28, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2007 A nie służy on tylko do skanowania poczty? A dla Adamsa chyba chodzi o coś więcej. Ale można chciarz ręcznie przeskanować zasoby w linuksie, jest tesh harmnogram zadań można zlecić skanowanie o okreslonych porach. To by mi wystarczyło. Ciekaw jestem jak sobie radzi z wykrywaniem wirusów??? No i to środowisko graficzne się zwiesza jak cholera <płacze> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 28, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2007 A nie służy on tylko do skanowania poczty?A tego nie wiem Nigdy mi żaden AV nie był potrzebny, a że coś mi się o clamav obiło o uszy to podrzuciłem tylko info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adams24 Napisano Czerwiec 30, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2007 jestem tylko ciekaw jego skuteczności. Jaka wykrywalność wirusów itp. Ale ważne że jest polityka firmy tego wymaga. W jalkiś sposób pomału wfdrażam taka politykę i narazie to jakoś wychodzi na darmowym oprogramowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Czerwiec 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2007 http://www.ifmpan.poznan.pl/~warlord/wirusy/index-01.php Tylko zaznaczam że to jest program raczej tylko i wyłącznie do skanowania poczty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi