Skocz do zawartości

Po Restracie (_linuxa_ → Linuksa) ORT Resetują Się Niektóre Ustawienia

nowybog

Rekomendowane odpowiedzi

j/w po restarcie systemu muszę od nowa ustawiać rozdzielczość pomimo tego że sterowniki od karty graficznej się zainstalowały GF2MX już nie mówię o karcie mózycznej która też nie działa po restarcie co to może być? Używam XFCE Fedora7

Edit: Problem z grafiką rozwiązany w NVIDIA X Server Settings myślałem, że jak się naciśnie Zastosuj i OK to automatycznie zapisze zmiany do "/etc/X11/xorg.conf" a jednak automatycznie się nie zapisuje tylko trzeba nacisnąć przycisk Save to X confih... :P

Druga sprawa jest obok Ustawień NVIDIA X Server Settings jeszcze jedno narzędzie do ustawiania grafiki o nazwie "Ustawienia Ekranu" i tam w zakładcę sprzęt -> Karta graficzna mam Unknown video card, to nie wiem o co biega, bo (_przecierz_ → przecież) ORT na starcie systemu mam nawet logo NVIDIA :/

A co do Karty dzwiękowej to musiałem ustawić w "Wykrywanie karty dzwiękowej" Ustawienia -> Domyslna karta dzwiękowa tą do której mam podłączone słuchawki :) i jeszcze w System Rewrite configure files and Ponownie wczytanie sterowników,

Dzwięk mi nie działa do końca dlatego zakładam odziellny wątek

[...]muszę od nowa ustawiać rozdzielczość[...]
Ja u siebie wyedytowałem xorg.conf i zostawiłem tylko jedną rozdzielczość - tę, która mnie interesuje. To oczywiście tylko obejście. Problemu nie udało mi się pokonać w inny sposób, tym bardziej, że korzystam z nietypowej 1152x864.

Możesz jeszcze próbować ustawić z innego desktopa (KDE, GNOME) o ile masz zainstalowane, ale u mnie to nie zadziałało.

nie mówię o karcie móuzycznej która też nie działa po restarcie co to może być?
Napisz coś więcej. Co to znaczy "nie działa"? Może jest tylko wyciszona? Czy nie ma jej w ogóle w hwconf?