schizo Napisano Czerwiec 28, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2007 System--> Administracja -> Zapora sieciowai SELinux O co chodzi w tym narzędziu ? dodaję port w "inne porty" i po dodaniu pojawia się port an chwilę ale już po włączeniu jeszcze raz tego narzędzia nie uświadczę juz tego portu który dodałem.. Co jest ? W ogóle jak można definitywnie wyłaczyć firewall w Fedora 7 ? Bo mnie zaczyna wkurzać... no a wyłaczenie przy użyciu Zapora sieciowai SELinux --> Zapora sieciowa--? wyłączony. Nie działa... Prosze o pomoc :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoda6886 Napisano Czerwiec 28, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2007 W ogóle jak można definitywnie wyłaczyć firewall w Fedora 7 ? Bo mnie zaczyna wkurzać... no a wyłaczenie przy użyciu Zapora sieciowai SELinux --> Zapora sieciowa--? wyłączony. Nie działa... Prosze o pomoc :] jesli uzywasz gnome to masz opcje Uslugi i tam muszisz odznaczyc firewall'a, a potem zapisac zmieny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schizo Napisano Czerwiec 28, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2007 jesli uzywasz gnome to masz opcje Uslugi i tam muszisz odznaczyc firewall'a, a potem zapisac zmieny. Znalazłem... ale jest tam tylko jedna usługa jexec... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Czerwiec 28, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2007 Zostaw jexec w spokoju zainteresuj sie lepiej iptables dla poziomow uruchamiania 3-4-5 Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek23 Napisano Czerwiec 28, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2007 Zostaw jexec w spokoju zainteresuj sie lepiej iptables dla poziomow uruchamiania 3-4-5 Pozdro Ten firewall w Fedorze to własnie nakładka na iptables. Reguły można ręcznie zmieniać w /etc/sysconfig/iptables. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zybex_pl Napisano Czerwiec 28, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2007 Cześć spróbuj w konsoli system-config-security-tui u mnie zadziałało F7 Pozdro zybex_pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arabski Napisano Czerwiec 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2007 W ogóle jak można definitywnie wyłaczyć firewall w Fedora 7 ? # chkconfig iptables off # chkconfig ip6tables off # /etc/init.d/iptables stop # /etc/init.d/ip6tables stop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uforaul Napisano Lipiec 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 22, 2007 Też miałem ten problem. To bug w fedorze 7. Tu jest rozwiązanie http://forums.fedoraforum.org/showthread.php?t=156429 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 22, 2007 Off Topic W ogóle jak można definitywnie wyłaczyć firewall w Fedora 7 ? Bo mnie zaczyna wkurzać... A jak ktoś zrobi z Twojego kompa zombie, które będzie rozsyłało spam i przyjdą smutni panowie i będą marnować Twój czas trudnymi pytaniami, zarekwirują kompa do dokładnego przebadania itp, to takie akcje nie będą Cię wkurzać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi