rider3 Napisano Lipiec 1, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2007 Mam problem z tym czyms , to znaczy jak chce cos skompilowac to prosi mnie bym zupdateowal ta aplikacje, no to sciagnalem nowsza wersje, ale ja tez trzeba zkompilowac i dalej to samo ;x. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 1, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2007 Wróżka wzięła wolny weekend, więc może tak jakoś dokładniej i mniej po murzyńsku? Skąd źródła ściągnąłeś? Jaki masz system? Jak wygląda komunikat błędu? Na jakim etapie się wywala: ./configure czy już podczas make'a? No i sprawa podstawowa czy w temacie wątku nie zrobiłeś przypadkiem literówki? Inti... czy init...? Polecam → http://rtfm.killfile.pl/#precyzja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek23 Napisano Lipiec 1, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2007 Nie rozumiem co chcesz zrobić. Napisz to jasno krok po kroku. Dwa kto ci każe coś kompilować od czego są gotowe pakiety RPM? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rider3 Napisano Lipiec 1, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2007 Skąd źródła ściągnąłeś? Google... Jaki masz system? FC6. Jak wygląda komunikat błędu? to znaczy jak chce cos skompilowac to prosi mnie bym zupdateowal ta aplikacje Juz pisalem, ale jakos nie zwrociles na to uwagi. Na jakim etapie się wywala: ./configure czy już podczas make'a? make. No i sprawa podstawowa czy w temacie wątku nie zrobiłeś przypadkiem literówki? wink.gif Inti... czy init...? Niezrobilem. Polecam → http://rtfm.killfile.pl/#precyzja Ja myslalem, ze forum jest od pomagania innym, a nie przedrzezniania ich ... Dwa kto ci każe coś kompilować od czego są gotowe pakiety RPM? Jakbys mogl znalezc nazwe tego pakietu to bylbym wdzieczny . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek23 Napisano Lipiec 1, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2007 Zapewne chodzi o module-init-tool. Chyba update przez yuma wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 1, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2007 Google...Podanie przez Ciebie konkretnego linku do paczki ze źródłami ułatwiłoby pomoc, podobnie jak wklejenie wyjścia błędu z terminala. Błąd (przypadkowy lub celowy) może być w samej paczce ze źródłami. Juz pisalem, ale jakos nie zwrociles na to uwagi.Zwróciłem, jak napisałem powyżej warto w takim wypadku zrobić "wklejkę". Ja myslalem, ze forum jest od pomagania innym, a nie przedrzezniania ich ...Słusznie myślałeś, ale nadal twierdzę, że malo precyzyjnie opisałeś problem dlatego pozwoliłem sobie na drobną złośliwość oraz przypomnienie jak powinien wyglądać opis problemu. Jakbys mogl znalezc nazwe tego pakietu to bylbym wdzieczny .Nawiązując do tego co napisał piotreek23 yum provides intltool Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rider3 Napisano Lipiec 1, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2007 Ok, dzieki za pomoc :]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi