adrub Napisano Lipiec 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2007 Przeinstalowałem windowsa, oczywiście nadpisał mi Gruba. Użyłem więc programu bodajże Super Grub i odzyskałem loadera... jednak ładowanie linuksa kończy się takimi linijkami: mount : could not find filesystem '/dev/root' setuproot: moving /dev failed : No such file or directory setuproot: error mounting /proc : No such file or directory setuproot: error mounting /sys : No such file or directory swichroot :mount failed : No such file or directory Kernel panik - not syncing: Attempted to kill init Czy to oznacza że niechcący usunąłem partycje linuksowe??!! Czy da się jakoś uratować moją Fedorkę Core 6?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Lipiec 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2007 Użyłem więc programu bodajże Super Grub i odzyskałem loadera...Odpal z płyty z fedorą rescue mode i może spróbuj jeszcze raz przeinstalować gruba. "Super Grub" hehe niezłe raczej nie wydaje mi się był szkodliwy do tego stopnia, żeby usunąć partycje. Sprawdź przy okazji jak wygląda fdisk -l, może etykiety się poprzestawiały. Jeżeli takowe partycję jeszcze są a po reinstalacji gruba system nadal się nie odpala, potraktuj partycje fsck Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Lipiec 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 9, 2007 możesz mieć też zły wpis w grub.conf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi