M-A-R-E-K Posted September 23, 2004 Report Share Posted September 23, 2004 WItam, uzywam KDE gdzie w ustawieniach elegancko ustawilem sobie wszystkie czcionki. i wszystko co jest pisane na QT wyglada po prostu slicznie ale programu na wykorzystujace GTK z tym juz jest problem mianowicie do nich nie sa czerpane ustawienia z QT i efektem tego jest ze np. Mozilla FireFox czy np. Xchat domyslnie w pasku panela maja o wiele wieksza i innego rodzaju czcionke, Moje pytanie, proźba to gdzie moge zmienic ustawienia GTK zeby wszystko wygladało podobnie, (chociaz te czcionki) :-) Z góry bardzo dziekuje za odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
perbeatus Posted September 24, 2004 Report Share Posted September 24, 2004 terminal i polecenie "gnome-control-center". Ja osobiście robiłem na odwrót i spod gnoma ustawiałem Qt, warunkiem jednak jest że zainstalowałeś Gnoma bo jak nie to nie da się tego ustawić przez gnoma tylko trzeba w plikach konfiguracyjnych gtk grzebać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts