dsp2 Napisano Lipiec 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 14, 2007 Używałem mandrivy i kubuntu czytałem jednak sporo dobrych recenzji o fedorze, więc ściągnąłem sobie siódemkę. Dla pewności sprawdziłem płytę i zainstalowałem sobie na virtualu. Chodziła jak marzenie i miała wszystko ( po drobnej aktualizacji ) czego potrzebowałem. Po takim teście przystąpiłem do instalacji na dysku. Instalacja przebiegła bezproblemowo. Po restarcie dodałem użytkownika zakończyłem, w odpowiedzi ujrzałem czarny ekran. Po restarcie Fedorka startuje jednak gdy ma przejść w graficzny ekran bęc znowu czarny ekran. Mam laptopa aristo. Skąd ten problem? na virtualu wszystko było ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Kamills Napisano Lipiec 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 14, 2007 Jaką masz kartę graficzną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsp2 Napisano Lipiec 14, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 14, 2007 Jaką masz kartę graficzną? Mam VIA Crome9 HCIGP Laptop aristo 350 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Kamills Napisano Lipiec 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 14, 2007 Możesz "wejść" w tryb tekstowy? i zapodać na forum wynik polecenia cat /etc/X11/xorg.conf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsp2 Napisano Lipiec 14, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 14, 2007 niestety jestem newbie i nie potrafię uruchomić fedorki w trybie tekstowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Kamills Napisano Lipiec 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 15, 2007 A w trybie graficznym inicjuje wszystkie programy(dochodzi do podania loginu i hasła) czy (_odrazu_ → od razu) ORT bo zbotowaniu spróbuj kliknąć ctrl+alt+f1 żeby wejść w tryb graficzn ctrl+alt+f7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Lipiec 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 15, 2007 odpal ja w trybie single , dopisz to na koncu parametow jadra. (Jak ci sie laduje Grub, dajesz chyba E - pisze to ponizej - i mozesz edytowac wpisy, na koncu dopisz single) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsp2 Napisano Lipiec 15, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 15, 2007 dzieki pomogło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcel77 Napisano Wrzesień 1, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 1, 2007 dzieki pomogło cześć Mam identyczny problem jak Ty i nie wiem jak się z tym uporać.....z instrukcje które otrzymałeś na forum nie bardzo rozumiem.....średnio znam się na tych sprawach..... Otworzyłęm fedorę w trybie tekstowym i no właśnie jakie wpisy gdzie mam zmieniac i co dopisywać.....? prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi