naumek Napisano Lipiec 19, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2007 Witam! Generalnie problem zawarty jest w temacie. Mam kilka pytań odnośnie instalacji Feodry na lapku. W zamierzchłych czasach których nawet najstarsi rosjanie nie pamiętają miałem nagranego ubuntu na nx7400. Był z tym niemiłosierny problem bowiem przy każdorazowym włączeniu przegladania zasobów dyskowych z poziomu windy lapek mielił niemiłosiernie długo i często gęsto się zawieszał. Stąd moje obawy co do instalacji Fedory. Obecnie posiadam tylko jedna partycję na której zainstalowany jest XP. Jakie partycje powinienem stworzyć by w pełni cieszyć się fedorą? BTW jaką wersje Fedory mam zaisntalować na HP nx7400 Core Duo ? Bo przeglądajac forum zauważyłem że są pewne niewielkie problemy z 2 rdzeniowymi prockami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Lipiec 19, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2007 Aby cieszyc sie fedorka musisz zmniejszyc partycje windowsowa aby powstał na dysku wolny nie przydzielony do zadnych partycji obszar dysku. Nier twórz zadnych specjalnych partycji dla linuksa Gdy ujrzysz instalator fedorki wskaz mu na opcje WYKORZYSTAJ NAJWIEKSZY WOLNY OBSZAR i on juz sobie sam tam utworzy odpowiednie partycje :lammer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naumek Napisano Lipiec 20, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 20, 2007 No dobra a system pod tego lapka? Zwykłą Fedorę czy jakąś szczególną wersję pod dwurdzeniowy procek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Lipiec 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 20, 2007 Zwykłą, najnowszą F7 polecam. Obsługuje dwurdzeniowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi