InIrudeBwoy Napisano Lipiec 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 22, 2007 Siemano. Zainstalowałem najnowszy kernel dostępny dla F7 2.6.22.1-27.fc7. Po odpaleniu go przestał mi działać dźwięk w systemie. Nie działa nawet przy użyciu starego kernela więc przypuszczam, że coś nadpisało pewnie jakieś pliki konfiguracyjne. Najdziwniejsze jest to, że podczas ostatniej aktualizacji kernela miałem identyczny problem po którym dźwięk samoczynnie się włączył. Tym razem nie miałem tyle szczęścia. Najdziwniejsze jest to, że karta jest wykrywana. Programy działają, a amaroku na przykład gdy uruchomię jakiś plik to widzę jak skaczą słupki na analizatorze. Czy ktoś ma jakieś pomysły? Wersja alsy to v1.0.14rc2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek23 Napisano Lipiec 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 22, 2007 W mikserze patrzałeś czy coś się nie zmutowało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Lipiec 22, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 22, 2007 Jasne, wszystko wygląda w porządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek23 Napisano Lipiec 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 22, 2007 Jasne, wszystko wygląda w porządku. A cat /dev/urandom >/dev/dsp coś daje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Lipiec 22, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 22, 2007 Dobry test:) Daje szum kosmosu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek23 Napisano Lipiec 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 22, 2007 Zobacz w ustawieniach Gnome/KDE jaki jest system dzwięku wybrany. Z testu winika iż emulacja OSS działa. Zobacz też czy czasem SElinux czegoś nie muli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Lipiec 22, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 22, 2007 Znalazłem w necie wzmiankę, że to może być jakiś błąd Alsa. Przełączyłem system na oss ale amarok mi tego nie łyknął, kaffeine też nie. Xine ma problemy z zaakceptowaniem systemu oss. Przeżyję to. Całe szczęście jakiś dźwięk jest! Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi