matlas Napisano Lipiec 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 29, 2007 Przy nowym kernelu w gnome pojawily sie u mnie problemy np czasomierz pokazuje ciagle 14:45:16 i stoi w miejscu (mimo dobrze ustawionej godziny, w konsoli pokazuje aktualna date). Nie dziala tez jak poprzednio restart X-ów, poniewaz zamiasttego graficznego logowania laduje sie logowanie w trybie tekstowym. Ktos to rozwiazal? Na kernelu 2.6.22.1-27. wszystko jest oki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedoras Napisano Lipiec 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 30, 2007 Zapluskwione jajo. https://bugzilla.redhat.com/bugzilla/show_bug.cgi?id=249857 Poprawa ma być w 1-41 Tego czegoś nie wolno robić: kernel - 2.6.22.1-33.fc7.i686 updates kernel - 2.6.22.1-27.fc7.i686 U mnie w niektórych miejscach przesuwa czas o 2 godziny, a w innych nie. Nie będę się wyrażał co się dzieje. Żeby system działał normalnie trzeba to przesunięcie "zalegalizować" ustalając czas na UTC (/etc/sysconfig/clock) Wyrzuciłem gada i czakam na nowe. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Lipiec 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 30, 2007 http://fedoraforum.org/forum/showthread.ph...1473&page=3 Trochę sie też tym bawiłem no i pomogł powrót do poprzedniego kernela. Duuuużo ludzi ma ten problem, zekamy na update, ważne, ze przynajmniej da się to łatwo obejść. Żeby system działał normalnie trzeba to przesunięcie "zalegalizować" ustalając czas na UTC (/etc/sysconfig/clock) Nie radzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedoras Napisano Lipiec 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 30, 2007 Nie radzę A można szerzej? Dlaczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Lipiec 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 30, 2007 I couldn't use UTC being true, because my system has coexistence of both Windows and Linux. (Also I tried to do set UTC as true, but it never worked.) It works after a reboot. But yes, if you have a dual boot box then UTC=true is not an option you'd want to enable. Na przykład dlatego Chyba lepiej poczekac na latkę niż wprowadzać modyfikacje do plików systemowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedoras Napisano Lipiec 31, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 31, 2007 Hehe. Myślałem, że są jekieś rzeczywiste problemy, a nie konieczność przestawiania zegarka przy włączaniu windowsa. Konieczność przestawiania zegarka wynika z braku możliwości zdefiniowania czasu w windowsie jako UTC. Ale to już nie problem Fedory. hehe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Sierpień 1, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 1, 2007 Nie problem Fedory, ale ew. problem użytkownika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurzawa Napisano Sierpień 1, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 1, 2007 Dzisiaj wyszedł nowy Kernel 2.6.22.1-41 więc myśle że problem został rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Sierpień 7, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 7, 2007 to nie byl problem z przesunieciem czasu ale czas stal w miejscu !!!! co do 41 juz oki ale ma kolejne bugi wiec na 27 zostaje tam wszystko dziala u mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi