Skocz do zawartości

Filmy Realplayer Przez Firefox Z Mplayerplug-in

simodias

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mój problem jest bardzo konkretny. Przeszukałem forum, ale nie znalazłem podobnego problemu. Otóż chciałem obejrzeć sobie wykłady mojego idola Feynmana ze strony http://www.vega.org.uk/video/subseries/8 . Zaznaczę tylko, że po zainstalowaniu mplayerplug-in z początku filmy z tej strony działały, ale nie działały filmy o popularniejszych rozszerzeniach, tak więc dograłem wszelkie możliwe kodeki. Powiem też, że zwyczajne filmy o rozeszerzeniu rm działają bez zarzutu, natomiast gdy próbuję odpalić te czy to rzez samą przeglądarkę, czy to za pomocą MediaPlayerConnectivity pojawiają się problemy. Gdy używam samej przeglądarki, mplayerplug-in coś pobiera, a gdy próbuję puścić film zatrzymuje się i nie chce odtwarzać, natomiast używając MPC wyskakuje mi komunikat: Couldn't resolve name for AF-INET6; www.vega.org.uk. Nie mam już w ogóle weny na dalsze działania nad tym problemem. Gdyby co na windzie mojego braciszka działa bez zarzutu. Dziękuję i Pozdrawiam.

No nie wiem, ja oglądam takie filmy używając RealPlayera dla linux, konkretnie pobieranego z "nightly builds" i nie mam kłopotów, w końcu to orginalny odtwarzacz tego formatu - próbowałem link który podałeś i też bez zarzutu. RealPlayer dla linux jest Tutaj

Pozdrawiam! :)

• 3 weeks later...
Witam. Mój problem jest bardzo konkretny. Przeszukałem forum, ale nie znalazłem podobnego problemu. Otóż chciałem obejrzeć sobie wykłady mojego idola Feynmana ze strony http://www.vega.org.uk/video/subseries/8 .

Obejrzałem pod xine poprzez galeona spiętego z xine-plugins bez problemu. Może tak spróbuj?