Zooba Napisano Sierpień 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 9, 2007 Witam forumowiczów, Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu z instalacją OpenOffice. Używam Fedora 7. Chciałem zainstalować OpenOffice Write przez urządzenie Dodaj/Usuń. Trwało to nie za długą chwilę i otrzymałem potwierdzenie, że instalacja zakończyła się pomyślnie. W menu Applications/Office pojawiła się ikona Write, ale nie otwierała programu. Myślałem, że jednak się nic nie zainstalowało i usunąłem tą ikonę. Postanowiłem zainstalować cały OpenOffice przez yum. Instalacja była długa, bo pobrałem aż 107 pakietów i zakończyła się powodzeniem. Problem w tym, że nie mam żadnych ikon i nie wiem jak otwierać OO. Pewnie będzie można go uruchomić komendą w konsoli. Jeśli tak, czy ktoś może mi podpowiedzieć jaką? Mimo wszystko, chciałbym mieć ikony poszczególnych komponentów pakietu OpenOffice - jak je wstawić/odzyskać? Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Sierpień 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 9, 2007 OpenOffice uruchamiasz w konsoli wpisując openoffice.org. A dodać do menu możesz. Sposób dodania zależy od tego jaki masz menedżer graficzny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zooba Napisano Sierpień 9, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 9, 2007 OpenOffice uruchamiasz w konsoli wpisując openoffice.org. Dziękuję. Niestey wyskakuje mi błąd następującej treści: [zooba@localhost ~]$ openoffice.org /usr/lib/openoffice.org/program/soffice.bin: error while loading shared libraries: libicui18n.so.36: cannot open shared object file: No such file or directory Co mogę w tej sytuacji zrobić? A dodać do menu możesz. Sposób dodania zależy od tego jaki masz menedżer graficzny. Moja F7 ma interface GNOME. Mogę prosić o dalszą podpowiedź? DODANE: Udało mi się rozwiązać problem z OpenOffice. Ktoś miał podobny problem z VLC i OO na innym Forum --> (http://www.fedoraforum.org/forum/showthread.php?t=157176) Rozwiązanie sprowadziło się do zainstalowania: yum install libicui18n.so.36 Teraz OO rusza bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Sierpień 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2007 Czyli błąd zależności - bardzo niedobrze. Powinno pójść automatycznie. Menu modyfikujesz klikając prawym na menu -> Modyfikuj Menu. Albo poleceniem alacarte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi