Skocz do zawartości

Nie Mogę Odszukać Zainstalowanego Openoffice

Zooba

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów,

Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu z instalacją OpenOffice. Używam Fedora 7.

Chciałem zainstalować OpenOffice Write przez urządzenie Dodaj/Usuń. Trwało to nie za długą chwilę i otrzymałem potwierdzenie, że instalacja zakończyła się pomyślnie. W menu Applications/Office pojawiła się ikona Write, ale nie otwierała programu. Myślałem, że jednak się nic nie zainstalowało i usunąłem tą ikonę.

Postanowiłem zainstalować cały OpenOffice przez yum. Instalacja była długa, bo pobrałem aż 107 pakietów i zakończyła się powodzeniem. Problem w tym, że nie mam żadnych ikon i nie wiem jak otwierać OO.

Pewnie będzie można go uruchomić komendą w konsoli. Jeśli tak, czy ktoś może mi podpowiedzieć jaką?

Mimo wszystko, chciałbym mieć ikony poszczególnych komponentów pakietu OpenOffice - jak je wstawić/odzyskać?

Z góry dziękuję za pomoc.

OpenOffice uruchamiasz w konsoli wpisując openoffice.org.

Dziękuję. Niestey wyskakuje mi błąd następującej treści:

[zooba@localhost ~]$ openoffice.org /usr/lib/openoffice.org/program/soffice.bin: 
error while loading shared libraries: libicui18n.so.36: cannot open shared object file: 
No such file or directory

Co mogę w tej sytuacji zrobić?

A dodać do menu możesz. Sposób dodania zależy od tego jaki masz menedżer graficzny.

Moja F7 ma interface GNOME. Mogę prosić o dalszą podpowiedź?

DODANE:

Udało mi się rozwiązać problem z OpenOffice.

Ktoś miał podobny problem z VLC i OO na innym Forum --> (http://www.fedoraforum.org/forum/showthread.php?t=157176)

Rozwiązanie sprowadziło się do zainstalowania:

yum install libicui18n.so.36

Teraz OO rusza bez problemu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...