P-A-B-L-O Napisano Sierpień 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2007 GNOME pokazuje mi, że są dostępne 461 aktualizacje, więc chcę sobie zrobić update. I przy rozwiązywaniu zależności pokazuje się errorek: Błąd podczas rozwiązywania zależności. Nie można rozwiązać zależności niektórych pakietów wybranych do instalacji. A oto okienko Details: Missing Dependency: nautilus-sendto = 0.7-5.fc6 is needed by package nautilus-sendto-bluetooth Missing Dependency: redhat-artwork = 7.0.0-9.fc7 is needed by package redhat-artwork-kde Czy wystarczy polecenie: yum clean all I jeszcze jedno: GNOME ładnie mi zasygnalizował, że są do pobrania aktualizacje. Dlaczego KDE tego nie robi? Przynajmniej u mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2007 Jaką masz wersję Fedory? Jakie masz zainstalowane repozytoria poza standardowymi repo Fedory? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P-A-B-L-O Napisano Sierpień 10, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2007 Moja Fedora to X86_64, oczywiście F7. Mam procesor Pentium D więc chyba odpowiednia wersja Fedory. Jeśli chodzi o repo to poza standardem mam jeszcze Livna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2007 [...]oczywiście F7.No to właśnie nie takie oczywiste bo pakiet nautilus-sendto jest z FC6. Podejrzewam, że jeśli jest wymagany przez nautilus-sendto-bluetooth, to ten pakiet też jest dla FC6. Jak to zaktualizujesz to pewnie będzie OK. O co może chodzić z redhat-artwork to nie mam pojęcia, ale odinstalowałbym te pakiety i zainstalował na nowo. Domyślam się, że aktualizowałeś system FC6 → F7 a nie instalowałeś od nowa i stąd pewnie problemy. Po upgrade'dzie pozostały niektóre stare pakiety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P-A-B-L-O Napisano Sierpień 11, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2007 Tak, doładnie. Aktualizowałem FC6 do F7. Dlatego, że nie wiedziałem jak wyczyścić utworzone partycje Linuksowe. A w kreatorze partycji przy instalacji były takie opcje w, których się zagubiłem. Bo mam też na twardym MS i te partycje się poprzeplatały na wykazie. Chętnie bym zainstalował jeszcze raz F7 na czysto. Tyko jak wyczyścić partycje Linuksowe? Ogólnie najpierw instalowałem Windowsa i zostawiłem miejsce na Fedorę. Może pokażę jak rozplanowałem układ partycji: /dev/sda /dev/sda1 NTFS to jest C: /dev/sda2 rozszerzona /dev/sda5 NTFS to jest D: /dev/sda6 boot /dev/sda7 / /dev/sda8 /swap /dev/sda9 /home Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi