Zielun Napisano Sierpień 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 16, 2007 Witam, mam pare pytan. Mam procka athlona dwurdzeniowego 64 bitowego, pobraem fedore 6 x86_64 (wiem ze jest juz nowsza ale nie mam mozliwosci sciagniecia jej) ale mimo to wydaje mi sie ze zainstalowany kernel jest 32 bitowy bo w koncowce jego nazwu jest 32 (...)numer.wersji-32(...) i zainstalowaem sterowniki nvidi 32 bitowe mimo ze pobralem wersje x86_64. Moze mi ktos powiedziec o co chodzi? Pomyslaem ze trzeba skompilowac specjalnie jadro ale nie wiem jak teraz dodac to jadro do listy GRUB'a wzorowalem sie na tym artykule ale tam jest opisane LILO: http://www.linux.sky.pl/teksty/kernel.html Aha i nagle zniknela mi mozliwosc pisania polskich znakow, gdy nasiskam alt+litera rozwija sie meny programu. Bardzo prosze o pomoc bo dopiero poznaje ten system. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Sierpień 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 16, 2007 Jeśli wpiszesz uname -m konsoli dowiesz się jaki masz system. Kompilowanie kernela nie ma większego sensu. Co do znaków to prawdopodobnie musisz ustawić język w systemie. W KDE jest to w centrum sterowania i tam to możesz zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zielun Napisano Sierpień 17, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 17, 2007 Wpisaem to i otrzymaem odpowiedz ""x86_64" ale stery jakie pobraem na pewno byly tez x86_64 zasie instalacji otrzymaem taki komunikat. A co do jezyka, to w ustawieniach jest zaznaczony polski ale polskich znakow nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi