bisz Napisano Sierpień 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 17, 2007 Chodzi mi po glowie taki wynalazek w zasadzie zlozony-scalony z dwóch. Skrypt shellowy (moze byc bash, a moze byc binarka) ktory wywolany z odpowiednimi parametrami np numer abonenta uzytkownik haslo jakiejs bramki (np ery) tresc ktory w rezultacie polaczy sie z ich strona i wysle sms-a. Musi byc to wykonalne skoro chocby dziala to w kadu. Druga rzecz to zlaczyc jakos te pierwsza z jakims daemonem sprawdzajacym poczte i w razie pojawienia sie maila wywolanie skryptu smsowego i w rezultacie powiadomienie klienta o nowej poczcie na SMS. Wiecie moze cos o tych wczesniej przeze mnie wspomnianych rzeczach ? Sciagnalem jakiegos smsownika textowego ale wydaje sie on lekko bez sensu albo pewnie ja czegos nie umiem, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zybex_pl Napisano Sierpień 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 17, 2007 a jak chcesz rozwiązać problem autoryzacji wiadomości za pomocą tekstu z obrazka ? ( vide ORANGE ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bisz Napisano Sierpień 17, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 17, 2007 orange naturalnie odpada. W gre wchodza wylacznie plus i era Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrew Napisano Sierpień 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 17, 2007 Witam! Najłatwiej do Plusa Wystarczy wysłać mail'a na adres: [email protected] gdzie xxxxxxxxx to numer abonenta Plusa Bramka ma jakieś ograniczenia lecz dawno nie korzystałem i nie pamiętam. Sam używam modemu GSM i smstools Co do reszty to np. sendmail, procmail, formail itd... Pozdrowienia, andrew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi