Skocz do zawartości

Instalacja Bcm43xx Pod F7

Cyryl

Rekomendowane odpowiedzi

mam problem zainstalowałem już karte z opisu TU i działa mi wifi widzi mi sieci ale nie mogę się podłaczyć pod moją jest zaszyfrowana wpa i chyba tu jest problem łączy mi sie niby ale co chwila kaze podać hasło które jest dobre i tak w kółko macieju :( może ktoś ma skonfigurowane i wie jak to zrobić posiadam lapa Acer Aspire 3610

i jeszcze jedno jak zmienić zeby karta była nie na wan0 tylko na eth0

Wystarczy skojarzyć odpowiedni moduł jądra z interfejsem. Robi się to w pliku /etc/modprobe.conf.

Przykładowy wpis wygląda tak:

alias wlan0 ndiswrapper

To nic nie pomaga może jakaś inna pomoc wiem tyle że edytowało się jakiś plik gdze wpisać wystarczy zamias wlan0 na eth0

Jak to nie pomaga? Zrestartowałeś system? W pliku /var/log/messages nie widzisz żadnych problemów z Twoją siecią?

[mod]

Jako moderator proszę Cię, być odpowiadał na właściwy post, wątkując odpowiednio drzewo.

00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Mobile 915GM/PM/GMS/910GML Express Proces
sor to DRAM Controller (rev 03)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Mobile 915GM/GMS/910GML Exp
ress Graphics Controller (rev 03)
00:02.1 Display controller: Intel Corporation Mobile 915GM/GMS/910GML Express Gr
aphics Controller (rev 03)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) US
B UHCI #1 (rev 03)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) US
B UHCI #2 (rev 03)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) US                                                                            B UHCI #3 (rev 03)
00:1d.3 USB Controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) US                                                                            B UHCI #4 (rev 03)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) US                                                                            B2 EHCI Controller (rev 03)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev d3)
00:1e.2 Multimedia audio controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (IC                                                                            H6 Family) AC'97 Audio Controller (rev 03)
00:1e.3 Modem: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) AC'97 Modem                                                                             Controller (rev 03)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801FBM (ICH6M) LPC Interface Bridge (rev                                                                             03)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) IDE                                                                             Controller (rev 03)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) SMBus Contr                                                                            oller (rev 03)
06:05.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4318 [AirForce One 54g] 802.                                                                            11g Wireless LAN Controller (rev 02)
06:07.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139                                                                            C+ (rev 10)
06:09.0 CardBus bridge: ENE Technology Inc CB1410 Cardbus Controller (rev 01)

To mi wyświetla ta komenda

Na ubuntu chodzi mi wfi jak i pod windowsem ale pod fedora nie a chciał bym całkiem na nia przeemigrować

Router ma mój adres mac i przydzielone ip

jak ustawić w fedorce zeby samemu wpisac ip i eby on sam nie szukał bo taki problem miałem ubuntu ze sam nie mógł sobie znaleść ip a jak sam wpisałem to sie łączyło