borzole Napisano Sierpień 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2007 Po świeżej instalacji na czystym dysku Fedora-7-Live-i686.iso mam na pulpicie dwa skróty do pendrive. Są takie same i oba działają. Po dodaniu partycji dysku z Windows przez usunięcie odpowiedniego pliku jak podają w http://poradnik.fedorapl.org/#triki mam dwa skróty do tego samego dysku D Windows. Wszystko działa, ale dlaczego tak się dzieje? Instalacja jest świeża, nie babrałem nic. Odkryłem coś nowego? ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Sierpień 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2007 Wszystko jest należycie, a przynajmniej tak mi się wydaje Domyślnie Fedora nie pokazuje wszystkim dysków i partycji w widoku komputera. Po brutalnym zmodyfikowaniu (jak w poradniku) polityk, wszystko co się rusza będzie automatycznie montowane. Powielone wpisy istnieją dlatego, że dodatkowo urządzenia pokazuje automount. Pewności nie mam, choćby dlatego, że podejrzane jest dwukrotne montowanie dysku D - jednak obstawiam, że mniej więcej o to chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi