kubov Napisano Sierpień 25, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2007 Witam. Chcę zainstalować Fedorę core 1 na laptopie Toshiba Satelite 1640CDT@AMD k6-2/64/6gb/. Jestem laikiem, jeśli chodzi o linuksy, więc mam kilka pytań, z których zawansowani użytkownicy mogą mieć niezły ubaw, ale zaryzykuje. 1. Czy laptop da rade z takim systemem?. 2. Czy będę miał problemy z konfiguracją Internetu? //Kablówka. Na windzie zawsze było tak, że podłączyłem kabel i wszytko było porządku. 3. Czy wystarczy mi miejsca na dysku?. 4. Komputer będzie mi służył jako mini media center i miejsce do nauki. 5. Czy powinienem coś wiedzieć za nim się na za to wezmę? (Jestem w trakcie tej lektury) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Sierpień 25, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2007 FC1? Toż to staroć. Instaluj najnowszą wersję czyli Fedorę 7 (bez Core). Jeśli nie zainstalujesz zbędnych rzeczy to spokojnie się zmieści na tym dysku. Na resztę pytań nie odpowiem bo nigdy nie instalowałem Fedory na laptopie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubov Napisano Sierpień 25, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2007 No właśnie martwie się że komputer tego nie pociągnie. EDIT: czy dostane fedore 7 w architekturze x86? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Sierpień 25, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2007 Oczywiście, że dostaniesz i oczywiście, że pociągnie (mniejsze oczywiście niż to pierwsze). To zwykła wersja i386. A żeby odpalić na starszym sprzęcie: po pierwsze jeśli masz taki mały dysk to najlepiej zainstalować tylko niezbędne rzeczy, po drugie jak najlżejsze środowisko graficzne (koledzy tu Cie naprowadzą ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubov Napisano Sierpień 25, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2007 szukam i szukam. Nie moge znaleźć Fedory 7 ISO w wresji CD i386. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Sierpień 25, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2007 Tutaj znajdziesz odnośniki do torrentów i ftpów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubov Napisano Sierpień 25, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2007 No nic 50 ftp przeszukałem i nie ma. Sciągne Fedore 6 na cd bo tylko 3cd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Sierpień 25, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2007 Nie wiem czy Twój procek obsłuży i686 ale możesz sobie pobrać wersję F7 Live i zainstalować ją na dysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubov Napisano Sierpień 25, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2007 ściągam F7 live ale i386. Czy z nią jest tak jak z ubuntu? można z live`a zainstalować na dysk??. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Sierpień 25, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2007 Tak, w 7 jest taka możliwość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubov Napisano Sierpień 25, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2007 no to super. Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Sierpień 25, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2007 No nic 50 ftp przeszukałem i nie ma. Sciągne Fedore 6 na cd bo tylko 3cd. rar-em spróbuj podzielić obraz iso płyty DVD na kilka plików po 700 MB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marian z Butelki Napisano Sierpień 25, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2007 sugerujesz że mogę sobie zrobić wersję CD z jednego obrazu ISO DVD?????!!!!! Bo pierwszy raz coś takiego mnie spotyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubov Napisano Sierpień 25, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2007 Sciągnołem F7 live cd tylko że przez nieuwage i686. Na celeronie M (arch. 32bit) działa ale czy na K6-2 będzie?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Sierpień 25, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2007 Skoro już ściągnąłeś, to sprawdz sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi