deathx Napisano Sierpień 28, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 28, 2007 Witam. W jaki sposób powinieniem sobie zrobić dowiązanie na pulpicie aby jak klikam na to dowiązanie to żeby program uruchamiał się z poziomu roota??? Tak jak to jest np jak klikam na aktualizacje to wyskakuje mi okienko o hasło i jak je wpisze to program mi się uruchamia z poziomu roota. Mam nadzieję że w miarę jasno to wyjaśniłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darknek Napisano Sierpień 28, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 28, 2007 brzmi to troche jak okienko o problemie na windzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deathx Napisano Sierpień 28, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 28, 2007 hmm... hehe no bo mam VirtualBox-a i wszystko byłoby ok gdyby nie to że pod zwykłym uzytkownikiem jak odpalam wirtuala to niechodzą porty usb bo uzytkownik nie ma praw i dopiero po odpaleniu pod rootem chodzi bez problemu tylko ze niechce mi sie nonstop opalać konsoli i logowac się na roota aby odpalić program tylko chciałby za jednym rzutem to zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Sierpień 28, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 28, 2007 nie masz praw do usb? A masz może ConsoleKit? Jeżeli naprawdę musisz jako root to pomyśl nad sudo. No i napisz skąd masz VirtualBoxa i jaką wersję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deathx Napisano Sierpień 28, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 28, 2007 nie masz praw do usb? A masz może ConsoleKit? Jeżeli naprawdę musisz jako root to pomyśl nad sudo. No i napisz skąd masz VirtualBoxa i jaką wersję Witam. Praw do usb nie mam tylko pod VirtualBox-em a tak normalnie to mi chodzi bez problemu. Wiem że ConsoleKit jest odpalone jako demon dalej nie wiem jak moge je konfigurować??? Jesli chodzi o sudo to próbowałem odpalić ale pytało o jakieś hasło i nie było to na pewno hasło root-a bo nie akceptowało jak wpisywałem. Wersję VirtualBox-a mam 1.4.0 pobraną ze strony. Jak uruchamiam wirtualny system (WinXP) to na początku pojawia się komunikat: Not permitted to open the USB device, check usbfs options. Result Code: 0x80004005 Component: Console Interface: IConsole {1dea5c4b-0753-4193-b909-22330f64ec45} i potem system startuje normalnie tylko usb nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi