Tutanchamon Napisano Sierpień 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2007 Mam FC7, która jest uruchamiana jako system gość pod VMWare i czasem jak na systemie gospodarzu włączę jakąś grę lub film, to czas na Fedorze płynie wolniej. Na stronie VMWare jest napisane, aby do opcji bootowania dodać: "nosmp noapic nolapic". Tak też zrobiłem, jednak z tymi opcjami system nie uruchamia się - dochodzi do "Uncompressing Linux...ok, booting the Kernel" i nic się potem nie dzieje. Co może być tego przyczyną? Robiłem tak jeszcze na FC6 i wszystko działało bez problemu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2007 Pytanie bardziej na forum VMware niż tutaj chyba. Opcja "nosmp" to dla mnie tak na oko bez sensu, jeśli nie masz > 1 procka i virtualny system też działa na jednym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tutanchamon Napisano Sierpień 30, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2007 Wielkie dzięki. Właśnie o to chodziło. Teraz wszystko działa ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2007 Teraz wszystko działa ok.WOW To się zdziwiłem, bo nie sądziłem, że ta odpowiedź da jakiś efekt Czyli zawsze trzeba po prostu próbować A jak wszystkie sposoby zawiodą, to przeczytać instrukcję albo zapytać na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tutanchamon Napisano Sierpień 30, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2007 Ale dziwi mnie to, że na FC6 działało bez problemu. W każdym razie jeszcze raz wielkie dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi