kavuka Napisano Wrzesień 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 2, 2007 Witam. Na kernelu 2.6.22 nie działa sieć w vmware. Kolega poratował mnie patchem vmnet-only-2.6.22.patch. Nie mam zielonego pojęcia jak mam to zaaplikować do swojego systemu. Proszę, nakierujcie mnie. Pozdrawiam. A tu początek pliku diff -dur a/vmnet-only/bridge.c b/vmnet-only/bridge.c --- a/vmnet-only/bridge.c 2007-05-02 09:21:39.000000000 +0400 +++ b/vmnet-only/bridge.c 2007-07-28 01:44:00.000000000 +0400 @@ -277,13 +277,13 @@ */ retval = VNetBridgeUp(bridge); - if (retval == -ENODEV) { + if (unlikely(retval == -ENODEV)) { LOG(1, (KERN_DEBUG "bridge-%s: peer interface %s not found, " "will wait for it to come up\n", bridge->name, devName)); retval = 0; } - if (retval != 0) { + if (likely(retval != 0)) { goto out; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renegade Napisano Wrzesień 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 2, 2007 Ściągnij: http://knihovny.cvut.cz/ftp/pub/vmware/vmware-any-any-update113.tar.gz Rozpakuj i uruchom: runme.pl I po sprawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 2, 2007 I po sprawie No, chyba nie całkiem jeśli kavuka ma jako 2.6.22. Trzeba poszukać pliku vmware-any-any-update109-fix-2.6.22-skbuf.tar.gz. Nie pamiętam skąd go brałem. Mogę ew. podesłać na maila, jak podasz adres. Uruchamianie tak jak napisał Renegade: rozpakować, przejść do stosownego katalogu i ./runme.pl. [EDIT]Znalazłem. Link do patcha, o którym piszę wyżej jest na forum VMware w tym wątku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renegade Napisano Wrzesień 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 2, 2007 Moja paczka wystarczy , mam jajko 2.6.22.4-65 i patch zadziałał bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 3, 2007 [...]patch zadziałał bez problemu.Dobrze widzieć jakby trzeba było przeinstalować. Widocznie włączyli już poprawki do "standardowego" any-any. Na drugi dzień po wyjściu 2.6.22 było tylko to co podałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi