iGnu Napisano Wrzesień 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2007 witam, tak jak w temacie... w nawiasie moj kernel, instalowalem wg opisu i wszystko zostalo zainstalowane pomyslnie... po wpisaniu pppd call neo - wyskakuje command not found, pakiet ppp jest zainstalowany bo sprawdzalem ! modem oczywiscie speedTouch 330 chcialbym tylko podkreslic ze mam obydwa modemy tp (sagem fast, i speedtouch) i najpierw instalowalem na sagem'a, ale problemy byly i na speed touch teraz robie... czy to moze nie dzialac dlatego ze najpierw instalowalem sagem'a ? cos tam sie konfigurowalo i to moze przez ,, mam to cofnac ? prosze o pomoc edit: ok, juz wszystko dziala - pisze z fedory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temzag Napisano Wrzesień 19, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2007 U mnie na Fedora 7 kiedy po instalacji sterowników do speedtoucha wpisuję "pppd call neo" wyskakuje że "command not found". -Jaki pakiet mam zainstalować aby było to "pppd"? -Jak się instaluje pakiety w Fedora 7? - Kiedy W menu "aplikacje" wybieram "Dodaj/usuń" pojawia się jakis komunikat po angielsku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Wrzesień 19, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2007 temzag: musisz być zalogowany jako root (w konsoli "su -") i mieć paczkę ppp co do drugiego pytania to chyba najwygodniejsze są konsolowe narzędzia (yum i rpm) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temzag Napisano Wrzesień 19, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2007 Przy uzyciu RPM-a do instalacji z DVD (wszedlem do katalogu na DVD z RPM-ami i zainstalowalem komenda "rpm"), pojawil sie komunikat ze PPP jest juz zainstalowane, a mimo to nadal nie moge (nawet z uprawnieniami root-a) uruchomic PPPD - wysweitla sie ze "command not found". Nie wiem, może źle instaluję PPP , bo przy użyciu YUM-a zgłasza braki jakiegoś XML-a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Wrzesień 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2007 [1] wysweitla sie ze "command not found" Logujesz sie w konsoli jako root, przez "su -" (su z kreska)? Czytaj uwaznie podpowiedzi i zwracaj uwage na drobiazgi... [2] bo przy użyciu YUM-a zgłasza braki jakiegoś XML-a Jesli nie masz dostepu do sieci to kazda proba uruchomienia yuma skonczy sie takim komunikatem (chyba, ze wylaczysz wszystkie repozytoria)... ten XML to lista pakietow dostepnych na repozytorium ktory yum probuje zaktualizowac, a skoro nie ma dostepu do sieci, to nie ma listy... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temzag Napisano Wrzesień 23, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2007 Dzięki za pomoc, już rozwiązane, tak brakowało kreseczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi