Skocz do zawartości

Fonty Fluxbox Vs Fonty Gnome = Gtk?

borzole

Rekomendowane odpowiedzi

Eh nie wiedziałem jak zatytułować temat :D do rzeczy.

Dwie sprawy:

1. Wybrałem motyw fluxbox, wklepałem w konfiguracji tego stylu *font: Sans-8 i czcionki samego fluxboxa owszem się zmieniły, ale aplikacji już nie. Chodzi o te na silniku GTK, bo Qt sobie ładnie poustawiałem. Czym to zrobić, chodzi właściwie o zmniejszenie czcionek w aplikacjach.

2. Jak włącze coś z pakietu Gnome to w tle ładuje się gnome-settings-daemon i zmienia mi czionki na mniejsze. Yupii!! ktoś by powiedział. Nie. Niepotrzebny mi ten proces, nie poto przechodziłem na fluxbox, żeby teraz mieć działające pełne gnome w tle. W katalogu domowym znalazłem tylko automatycznie generowany plik przez ów demona a w środku jedną linijkę include "/home/lucas/.gtkrc.mine" tyle że coś takiego nie istnieje.

Pytanie: Jak zmienić rozmiar czcionek aplikacji i zablokować ładowanie się gnome-settings-daemon. Może ktoś zna strone jak ładować aplikację gnome bez całego "dworu".

-----

Poradziłem sobie dzięki tej stronce http://endel.ovh.org/?page_id=31#narzedzia znalazłem tam narzędzie Gtk-chtheme do zmiany styli GTK2 oraz czcionki. A demon gnome nie wiem czemu, ale już się więcej nie załadował. Nawet próbowałem go włączyć, ale nie startuje.