Plu Napisano Wrzesień 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2007 Witam mam problem z włączeniem Desktop EXPO. Mam poprawnie zainstalowaną kartę graficzną g-force 5500, kostka działa poprawnie. Korzystałem z tej stronki http://wiki.kagesenshi.org/moin.fcgi/Categ...es/CompizFusion wszystko jest tylko Expo nie działa dodam ze mam ustawienia domyślne po przesunięciu myszki w górny prawy róg i naciśnięciu klawiszy <super>+e nic się nie dzieje. Nie wiem czym to jest spowodowane może klawisz <super> czyli <Windows key> mi nie działa. Proszę o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu. +Takie co mi się pojawia po wpisaniu ""compiz --replace gconf &"" [szymon@static-ip-87-248-76-135 ~]$ compiz --replace gconf & [1] 5849 [szymon@static-ip-87-248-76-135 ~]$ compiz (cube) - Warn: Failed to load slide: freedesktop [1]+ Done compiz --replace gconf [szymon@static-ip-87-248-76-135 ~]$ Jak ""gnome-window-decorator & "" Szymon@static-ip-87-248-76-135 ~]$ gnome-window-decorator & [1] 5864 [szymon@static-ip-87-248-76-135 ~]$ bash: gnome-window-decorator: command not found [1]+ Exit 127 gnome-window-decorator [szymon@static-ip-87-248-76-135 ~]$ Do tego tło dla kostki po wybraniu obrazka tez nie działa, czym to może być spowodowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Luty 1, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2008 Troche odkopie bo mam to samo, nie dziala klawisz SUPER. Mam zainstalowane pakiety: Installed Packages compiz.i386 0.6.2-3.fc8 installed compiz-fusion.i386 0.6.0-12.fc8 installed compiz-fusion-extras.i386 0.6.0-1.fc8 installed compiz-fusion-extras-gnome.i386 0.6.0-1.fc8 installed compiz-fusion-gnome.i386 0.6.0-12.fc8 installed compiz-manager.noarch 0.6.0-4.fc8 installed compizconfig-python.i386 0.6.0.1-2.fc8 installed Available Packages compiz-bcop.noarch 0.6.0-1.fc8 fedora compiz-devel.i386 0.6.2-3.fc8 fedora compiz-fusion-devel.i386 0.6.0-12.fc8 updates compiz-gnome.i386 0.6.2-3.fc8 fedora compiz-kde.i386 0.6.2-3.fc8 fedora compizconfig-backend-gconf.i386 0.6.0-2.fc8 updates compizconfig-backend-kconfig.i386 0.6.0-1.fc8 updates Jeszcze jakis pakiet trzeba doinstalowac? A niedziala tez tworzenie nowych skrotow klawiszowych do opcji compizowych...Moze jednak cos jeszcze trzeba miec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Luty 1, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2008 Widze, ze uzywasz Gnome? Ja dorzucil bym jeszcze yum install compiz-gnome compizconfig-backend-gconf Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Luty 1, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2008 Pomoglo ... jednak rezygnuje z tego Compiz Fusiona poniewaz zle wspolpracuje z VirtualBoxem (crtl+kl wtedy nie dziala)...a szkoda bo juz sobie fajnie poustawialem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Luty 1, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2008 Nie działa? No fakt, ctrl+L to integracja w VBox. Ale nie można tego zmienić ? A na blogu opiszę Tylko muszę sobie Gnome zainstalować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Luty 3, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2008 Nie działa? No fakt, ctrl+L to integracja w VBox. Ale nie można tego zmienić ? A na blogu opiszę Tylko muszę sobie Gnome zainstalować. Nie rozumiem? Jak zmienic? Mi ten tryb bardzo pasuje i nie chce go tracic kosztem Compiza. Jakos bez niego pozyje kolejny rok, moze w przyszlosci juz bedzie lepiej dzialal i to obsluzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Luty 3, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2008 Chodzi mi o skrót na klawiaturze. Pisałeś, żę Ci się kłóci z innym programem. A jeśli chodzi o Gnome to niestety nie wiem jak to odpalić. Jestem trochę upośledzony w tą stronę bo nie używam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Luty 3, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2008 Chodzi mi o skrót na klawiaturze. Pisałeś, żę Ci się kłóci z innym programem. A jeśli chodzi o Gnome to niestety nie wiem jak to odpalić. Jestem trochę upośledzony w tą stronę bo nie używam. Nie skrot, tylko VirtualBox nie dziala wtedy - jest czarny ekran przy wlaczonym Compizie. O to mi chodzilo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Luty 3, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2008 aaaaa, totalne nieporozumienie Mnie też nie działa z CF, poza tym kopete + CF wysypuje mi całe X`y. Nie używam dopóki nie załatają CF. Mały offtopic wyszedł z tego. Już się zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi