MC' Napisano Wrzesień 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 17, 2007 Witam, Ostatnio bardzo irytujący oraz powtarzający się jest bug ze znikaniem dekoracji okien oraz kickera. Po takim zniknięciu nie można się Alt+Tab ować ani Alt+F4. Po zamknięciu dowolnego okna przez Plik->zamknij co prawda znika okno ale obszar zajmowany przez zamykane okno nie odświeża się i zostaje szary (tak jak tło okna). 1.Czy ktoś spotkał się z częstym takim zachowaniem KWin'a (bo to chyba wina KWin'a, nie używam berylopodobnych)? 2.Czy jest znane jakieś rozwiązanie? Z góry dziękuję za wszelkie sugestie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Wrzesień 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 17, 2007 na innym sterowniku grafiki masz to samo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Wrzesień 18, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 18, 2007 na innym sterowniku grafiki masz to samo? Dziwna sprawa teraz zauważyłem że jak wyłączam beryla z tray'a to właśnie ma miejsce takie zachowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Wrzesień 19, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2007 Niestety sprawa się pogłębiła dzisiaj już podczas pracy na swoim koncie nagle dostałem czarny ekran potem logo nvidii i jestem wylogowany ... Zupełnie tego nie rozumiem. Oto jak wygląda sprawa sterowników; # rpm -qa |grep nvidia kmod-nvidia-100.14.11-1.2.6.22.5_76.fc7 xorg-x11-drv-nvidia-100.14.11-1.lvn7 kmod-nvidia-100.14.11-1.2.6.22.4_65.fc7 jądro # uname -r 2.6.22.5-76.fc7 Pierwszy raz mnie tak niemiło zaskoczyła fedora W tej chwili powinienem pracować a nie co chwilę mieć przerwaną pracę a czasem nawet utracone jej wyniki. Jeśli taki stan będzie miał miejsce pomyśleć chyba będę musiał o stabilnej distro.. chociaż po takim czasie aż żal. Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 19, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2007 W tej chwili powinienem pracować a nie co chwilę mieć przerwaną pracę a czasem nawet utracone jej wyniki.A jak bardzo jest Ci do pracy potrzebny akcelerator 3D? Ja spokojnie daję sobie radę bez sterowników. Oczywiście również bez Compiz czy grania Ale do pracy wystarcza mi standardowy sterownik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hagil Napisano Wrzesień 19, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2007 Z tego co przeczytałem, widzę że używasz beryla. Może w tym tkwi problem. Ja też miałem jakieś przewałki z nim. Czy problemy są tylko kiedy uruchomiony jest beryl? Nie włączaj go i zobacz czy będą jakieś problemu ze stabilnością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marian z Butelki Napisano Wrzesień 19, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2007 Ja na Berylu mam to samo, pod oknami robią się czarne albo szare obszary. To jest jakaś tam niedoróbka, w FC6 też mi się to zdarzało. Jak tylko będę miał chwilę pobawię się compiz-fusion Co fakt to fakt... Beryla używam tylko żeby komuś pokazać bo po co mi on w normalnej pracy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Wrzesień 19, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2007 Jesli prawda jest to co masz w stopce, to wcale mnie te wywrotki nie dziwia... # rpm -qa |grep nvidia kmod-nvidia-100.14.11-1.2.6.22.5_76.fc7 xorg-x11-drv-nvidia-100.14.11-1.lvn7 kmod-nvidia-100.14.11-1.2.6.22.4_65.fc7 Sterownik ktorego uzywasz jest dla kart od GF FX w gore, dla GF2 MX powinienes uzyc kmod-nvidia-96xx Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Wrzesień 19, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2007 Jesli prawda jest to co masz w stopce, to wcale mnie te wywrotki nie dziwia... Nie stopka nie odnosi się do sprzętu na którym pracuję mam 8800 gts @Hagil Wywrotki nie zależą o tego czy beryl działa czy nie @WalDo Czyli zalecasz yum remove kmod-nvidia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Wrzesień 21, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 21, 2007 Jak narazie nic nie pomogło. Dołączyło się do tego losowe wyłączanie uruchomionych aplikacji co w przypadku ff mogę przeżyć ale niestety nie w przypadku środowiska programistycznego czy terminal. Zostaje mi jeszcze mieć nadzieję że stery 100.14.19 nvidia coś naprawią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 21, 2007 @WalDo Czyli zalecasz yum remove kmod-nvidia? Nic nie zalecam. To Twoja decyzja Ja mówię tylko, że znakomicie obywam się bez sterowników i system (grafika) zachowuje mi się znacznie stabilniej niż wtedy, gdy stery miałem zainstalowane. Jeśli nie grasz, nie musisz przełączać się między ekranami przy pomocy "kostki" to stery spokojnie można wywalić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi