fantomas90 Napisano Wrzesień 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 17, 2007 witam, zgóry mówię że jestem świeżym użytkownikiem linuksa i proszę o wyrozumiałość gdybym napisał jakaś głupotę chciałbym się dowiedzieć jak zainstalować pakiety znajdujace się na płycie dvd(głównie stery do grafiki), chwilowo nie mam neta i muszę się jakoś ratować . próbowałem jakoś zainstalować te pakiety przez yuma ale jakoś mi nie wychodzi, a mam fedore 7(od 2 dni) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 17, 2007 Zaczynamy od szukania na forum yum localinstall <nazwa pakietu>.rpm. Wcześniej, żeby yum nie próbował dostać się do sieci należy wyłączyć repozytoria - było o tym. Albo zainstalować rpm -Uvh <nazwa pakietu> o ile nie ma zbyt wielu zależności. Albo skopiować pliki do jakiegoś katalogu i skorzystać z polecenia createrepo. Wszystko było omawiane na forum albo opisane w poradnik.fedora.pl albo wiki.fedora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi