DAREK WL. Napisano Wrzesień 23, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2007 Witam mam taki problem ; sciagnałem obraz iso o nazwie Pardus.iso.dap Programy do nagrywania nie chca traktowac tego pliku tak jak zwykłych plików .iso . Zmieniłem po prostu nazwe tego pliku poprzez odrzucenie końcówki nazwy. Tak by pozostało samo "iso" Czy tak sie powinno postepowac :?: A może taki plik " .iso.dap" nalezy rozpakoiwac przed nagraniem jakims programem :?: Prosze o porade ; jak nalezy postepowac z plikami ".iso.dap" Z góry dzieki za porady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Wrzesień 24, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2007 Witam mam taki problem ; sciagnałem obraz iso o nazwie Pardus.iso.dap ... To nie jest kompletny sciagniety plik obrazu... *.dap to rozszerzenie tymczasowych plikow do ktorych Download Accelerator (Plus) zapisuje sciagane dane, po skonczeniu pobierania program sam powinien zmienic rozszerzenie na *.iso Inna sprawa, ze uzywanie jakichkolwiek acceleratorow do sciagania duzych plikow to kiepski pomysl, w 99% przypadkow pliki beda uszkodzone. Czasami tylko minimalnie i tak sciagniety obraz da sie bez problemu wypalic, lecz w wiekszosci przypadkow sumy kontrolne takich plikow nie beda sie zgadzac (wewnetrznie plik nie bedzie idealnie jednakowy jak zrodlo) i nie przejda takiego np mediachecka. Mam nadzieje, ze troche pomoglem Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Wrzesień 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2007 przesadzasz trochę exbros z tymi 99%, sam używam zawsze akceleratorów do różnych plików, m.in dużych *.iso (d4x) i mogę powiedzieć że 99% to pliki dobrze ściągnięte, bez żadnych przekłamań z identyczną sumą kontrolną, kolejne 0.5% jest (bądź było) wynikłe z problemów z siecią, a tylko 0.5% tak (_na prawdę_ → naprawdę) ORT spowodowane było akceleratorem. Pominę nawet fakt że pobierania były często pauzowane, wstrzymywane itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi