szybki_gumis Napisano Wrzesień 25, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 25, 2007 Witam Mam malusi serwerek postawiony jeszcze na fc4 (64bit) czy da się jakoś bezproblemowo zrobić aktualizację do FC7 czy czeka mnie instalacja wszystkiego od nowa ? Na kompie chodzi Apache i serwerek robi jeszcze za ruter. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hagil Napisano Wrzesień 25, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 25, 2007 Wydaje mi się że niestety czeka instalacja od nowa, ponieważ to duży skok od fedory core 4 do fedory 7. Jeśli nawet było by to możliwe, to pewnie spowoduje wystąpienie całej masy problemów, których rozwiązanie zajębo by Ci o wiele więcej czasu niż instalacja od nowa. Jednak może uda Ci się przenieść ustawienia programów, co ograniczy potrzebę konfiguracji po instalacyjnej. ps. 8 listopada 2007 wychodzi Fedora 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Wrzesień 25, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 25, 2007 Przede wszystkim jakbyś chciał aktualizować to musisz to zrobić etapami fc4->fc5->fc6->f7 Z czego przy ostatnim update jeżeli masz dyski pata to będziesz miał drobny problem (musisz odpowiednio dobrać moduł obsługi dysków ładowany w jądrze) przy aktualizacji yumem. Możesz jeszcze spróbować po prostu aktualizować kolejnymi płytkami lub bardzo ryzykownie aktualizować bezpośrednio fc4->f7 (nie próbowałem i nie wiem czy w ogólne coś takiego jest możliwe). Co do instalacji od nowa to musisz sobie zabezpieczyć /home , /var (przynajmniej częściowo) i /etc . Reszta według uznania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Wrzesień 25, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 25, 2007 Gdzies w google byl link opisu z 4 do 7, musisz wyszukac bo mi sie zapodzial!Ale tak jak pisano wyzej musisz to etapami robic 4->5->6->7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Wrzesień 25, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 25, 2007 Chodzi o to: http://fedoraproject.org/wiki/YumUpgradeFaq ? Jak się wczytałem to okazuje się, że chyba jednak nie trzeba ręcznie modyfikować ładowanego modułu ^^" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi