dembos Napisano Wrzesień 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2007 Witam mam wielki problem jak dla mnie a dla Was pewnie mały pikuś chodzi o to że przez reinstalację Windowsa straciłem bootloadera od Fedory postaram się za pomocą forum wyprostować to ale mam jeszcze jedno pytanie czy po przy zainsatalowaniu ponownym gruba nie stracę zawartości partycji gdyż mam tam pracę inż i nie wyobrażam sobie zaczynać wszystkiego od zera Proszę o pomoc:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Wrzesień 28, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2007 Poszukaj na forum info na temat przywracania GRUBa i dzialaj smialo. Sama (re)instalacja GRUBa nie ma prawa usunac Ci zadnych danych z zadnej z partycji. Badz jednak ostrozny i nie baw sie fdiskiem czy innymi narzedziami do partycjonowania dysku... Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembos Napisano Październik 1, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2007 Poszukaj na forum info na temat przywracania GRUBa i dzialaj smialo. Sama (re)instalacja GRUBa nie ma prawa usunac Ci zadnych danych z zadnej z partycji. Badz jednak ostrozny i nie baw sie fdiskiem czy innymi narzedziami do partycjonowania dysku... Powodzenia Wielkie dzięki, ale z powodu tego, że jestem świerzakiem mam pytanko chodzi o to, aby puścić Fedore z płytki i zainstalować tylko GRUBa tak, bo podmienianie pliku bootsect.lnx i wpis do boot.ini nic nie dało owszem jest wybór systemu, ale w momencie gdy wybieram Linux wyrzuca błąd "GRUB ERROR", także podejrzewam, że zostało spróbować tylko płytkę z instalką.... Proszę o pomoc:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 2, 2007 NIE ROBISZ NIC POD WINDOWS. Wyłącznie instalacja GRUBa z płyty instalacyjnej po uruchomieniu w trybie rescue. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi