jacucha Napisano Wrzesień 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2007 Witam. Przed wczoraj przerzuciłem się z przestarzalego już auroksa 12.0 na fedore 7 i od tej chwili zaczęły się problemy. Poradziłem sobie z większością, ale z jednym niestety nie. Do rzeczy: Klikam sobie na KMenu, Administracja, Dodaj/usuń programy i uruchamia się ten program. Chwilkę myśli i... i nic. Screen najlepiej obrazuje co się dzieje. W plikach w /etc/yum.repos.d nie grzebałem w ogóle, tylko wrzuciłem tam pidgin.repo, ale problem był już wcześniej. Wcześniej oczywiście przeglądałem forum i googlowałem jakiś czas. Niestety nic ciekawego nie znalazłem :/ Mam nadzieje, że mi pomożecie. Z góry dzięki, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2007 Może daj sobie spokój z nakładkami GUI i skorzystaj "po bożemu" z yum pod konsolą? Chyba, że bardzo zależy Ci na tej akurat funkcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacucha Napisano Wrzesień 29, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2007 Może daj sobie spokój z nakładkami GUI i skorzystaj "po bożemu" z yum pod konsolą? Chyba, że bardzo zależy Ci na tej akurat funkcji Niby mógłbym się tak bawić, ale jednak dużo bardziej wole robić to w stylu 'KLIK! KLIK! KLIK!'. Mam na razie fedore w większości po angielsku. Wyczytałem na tym forum, że żeby sobie spolszczyć tą dystrybucje powinienem wpisać komendę: yum install KDE-i18n-Polish-3.5.6-1fc7 Wpisuje taką komende a terminal mi odpowiada: Loading "installonlyn" plugin Setting up Install Process Parsing package install arguments Nothing to do I teraz nie wiem co jest nie tak. Gdybym mógł sobie wejść przez 'Dodaj/usuń programy' myśle, że sobie bym poradził. Tak czy inaczej, jeśli wy nie będziecie mi w stanie pomóc, a ja sam na coś genialnego nie wpadne będę musiał to przeboleć i babrać się w tak nielubianych przeze mnie komendach. ---- łączenie postów ---- Niby mógłbym się tak bawić, ale jednak dużo bardziej wole robić to w stylu 'KLIK! KLIK! KLIK!'. Mam na razie fedore w większości po angielsku. Wyczytałem na tym forum, że żeby sobie spolszczyć tą dystrybucje powinienem wpisać komendę: yum install KDE-i18n-Polish-3.5.6-1fc7 Wpisuje taką komende a terminal mi odpowiada: Loading "installonlyn" plugin Setting up Install Process Parsing package install arguments Nothing to do I teraz nie wiem co jest nie tak. Gdybym mógł sobie wejść przez 'Dodaj/usuń programy' myśle, że sobie bym poradził. Tak czy inaczej, jeśli wy nie będziecie mi w stanie pomóc, a ja sam na coś genialnego nie wpadne będę musiał to przeboleć i babrać się w tak nielubianych przeze mnie komendach. EDIT: Hmmm... działa Naprawiło się, samo Tak czy inaczej, dzięki za zainteresowanie się tematem Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2007 Tak czy inaczej, dzięki za zainteresowanie się tematem Nie ma za co. Mógłbyś tylko korzystać z opcji "EDYTUJ" zamiast pisać post pod postem. Odpowiadając nie cytuj w całości postów a tylko ich konkretne fragmenty, do których odpowiedź się odnosi. Takie postępowanie skraca długość wątku i zwiększa jego przejrzystość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacucha Napisano Wrzesień 30, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2007 Chyba pomyliłem przyciski i dałem 'cytuj' zamiast 'edytuj'. Sorry. A temat można już zamknąć Pozdrawiam i dzięki raz jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi