Olmont Napisano Październik 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 3, 2007 Witam wszystkich i chciałbym prosić o udzielenie pomocy w sprawie sterowników Nvidii pod Fedorą 7. Posiadam kartę graficzną GeForce 2 MX100/200. Kiedy odpalam konsolę i wpisuję yum install kmod-nvidia-legacy to mi wyświelta Loading "installonlyn" plugin Setting up Install Process Parsing package install arguments Nothing to do Próbowałem ręcznie zainstalować. Po ściągnięciu sterowników 9629 i zainstalowaniu, niechciał mi się uruchomić serwer X. Po zmianie konfiguracji jakoś odpaliło ale wciąż nie mam akceleracji 3D. Grzebałem się w pliku Xorg.conf i zmodyfikowałem Driver "nv" na Driver "nvidia" Po zrestartowaniu dalej jest to samo. Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Październik 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 3, 2007 Żeby zainstalować kmod-nvidia, musisz sobie włączyć repozytorium livna, było o tym już bardzo dużo razy, poza tym polecam http://poradnik.fedora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olmont Napisano Październik 3, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 3, 2007 Dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi