wrkilu Napisano Październik 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2007 Nie wiem co się stało, nagle przy starcie mi się zawiesza.. Dokładnie start wygląda tak: pojawia się już linia Red Hat nash (...) starting: (tu nagle wyskakuje: "mount: only root can do that", wcześniej tego nie było) Welcome to Fedora... Zaczyna włączać poszczególne usługi, tzn. w zasadzie od razu wywala się na: Przemontowywanie głównego systemu plików w trybie do odczytu [ZAWIóDł] Montowanie lokalnych systemów plików [ZAWIóDł] potem coś tam włączył i za chwilę: Włączanie przestrzeni wymiany z /etc/fstab [OK] ....... i tu zwis.... w /etc/fstab mam jedynie oryginalne wpisy poinstalacyjne, gdy podmontowałem go do Knoppixa fsck żadnych błędów nie wykazało co robić? masakra.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcintom Napisano Październik 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 7, 2007 A pod tym knopixem to podmontowanie było całkowicie ok tzn mogłeś czytać/zapisywać na poszczególne partycje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrkilu Napisano Październik 7, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 7, 2007 A pod tym knopixem to podmontowanie było całkowicie ok tzn mogłeś czytać/zapisywać na poszczególne partycje Oczywiście, partycję mam jedną i swobodnie mogłem na niej coś zapisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 7, 2007 w /etc/fstab mam jedynie oryginalne wpisy poinstalacyjne, gdy podmontowałem go do Knoppixa fsck żadnych błędów nie wykazałoCo tak na sucho gadać. Pokaż tego /etc/fstab i co zrzuca fdisk -l. Masz tylko Fedorę czy również Windows? Jeśli masz windy, to czy nie robiłeś jakichś zmian z pratycjami windowsowymi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi