Tobiasz Dziubiński Napisano Październik 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 9, 2007 Witam, mam spory problem.. Gdy pruboje wykonac jakas operacje yum'em np. yum update wsyakakuje blad: Loading "installonlyn" plugin Setting up Update Process Setting up repositories Could not retrieve mirrorlist http://fedora.redhat.com/download/mirrors/fedora-extras-6 error was [Errno 14] HTTP Error 404: Date: Tue, 09 Oct 2007 17:01:54 GMT Server: Apache/2.2.3 (Red Hat) Content-Length: 319 Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1 Error: Cannot find a valid baseurl for repo: [extras Pisze: Error: Cannot find a valid besuerl for repo: [extras || Na wszelki wypdaek sprawdzilem czy mam repozytoria extras i wszystko jest ok co moze byc nie tak? Prosze o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 9, 2007 Pisze: Error: Cannot find a valid besuerl for repo: [extras || Na wszelki wypdaek sprawdzilem czy mam repozytoria extras i wszystko jest ok co moze byc nie tak?1. Znajdź plik *.repo w katalogu /etc/yum.repos.d (nie pamiętam jak się nazywa dokładnie) odwołujący się do repozytorium fedora-extras 2. Zakomentuj linię odwołującą się do mirrorów (czyli "#" przed linią zaczynającą się od słowa kluczowego mirrorlist) 3. Odkomentuj linię odwołująca się do oryginalnego repo (usuń "#" sprzed linii zaczynającej się od baseurl) Powinieneś mieć (chyba, bo mam F7 i już nie pamiętam jak było w FC6) linijkę w rodzaju: baseurl=http://download.fedora.redhat.com/pub/fedora/linux/extras/$releasever/$basearch Jak nie pomoże, to wklej tutaj zawartość tego pliku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tobiasz Dziubiński Napisano Październik 9, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 9, 2007 DZieki dziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi