uicim Napisano Październik 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 11, 2007 witam, mam problem z mikrofonem na fc6, który całkowicie nie działa. w alsamixer jest ustawiony na 'off' i nie potrafię go zmienić. w trybie graficznym zaś mikrofon jest zakreślony czerwonym krzyzykiem tak samo jak line-in! widziałem rozwiązanie problemu, w którym pomógł kmix tylko ja mam gnome. proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razor Napisano Październik 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 12, 2007 To że masz gnome nie znaczy, że nie możesz używać aplikacji skojarzonych z KDE. Wpisz po prostu yum install kmix w konsoli z poziomu roota. Następnie w konsoli spod użytkownika w konsoli kmix . Uwaga możliwe że jeśli nie masz jeszcze zainstalowanych programów "dla kde" to podczas instalacji kmix zostaną zainstalowane biblioteki qt(silnik aplikacji kde) i kilka innych rzeczy, jednak nie będą ci przeszkadzać w pracy tylko po prostu dłużej się będzie ściągać i zajmą trochę więcej miejsca na dysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi