Skocz do zawartości

Fedora Livecd?

Miszcz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Dawno mnie tu nie było i dawno nie używałem Linuksa(ostatnia moja Fedora to 4) stad mam pytanie gdzie sie podzialy obrazy iso dla CD? I jak zainstalowac Fedore mając tylko naped CD (no DVD tez, ale nie mam wypalarki). Domyslam sie prawdopodonie ze mozna to zrobic instalujac LiveCd no, ale czy taka Fedora bedzie mi dzialac normalnie i czy nie ma z tym jakis problemów? Dzięki

Zasadniczo - nie ma problemow.

Na pulpicie uruchomionego LiveCD znajdziesz ikonke Install to Harddisk (lub podobnie - pisze z pamieci...), dodatkowo - jesli poslugujesz sie dosc standardowym sprzetem to LiveCD zaraz po uruchomieniu zapewni Ci dostep do sieci i w pelni skonfigurowanego yuma wiec reszta to tylko doinstalowanie repozytorium livny i wszelkich niezbednych pakietow / grup przy pomocy tej aplikacji. Poczytaj o yumie - to bardzo wazne i niesamowicie ulatwiajace zycie narzedzie, a skoro skonczyles swoja przygode z Fedora na FC4 to pewnie sie go za duzo nie nauzywales...

Pozdro

jesli poslugujesz sie dosc standardowym sprzetem to LiveCD zaraz po uruchomieniu zapewni Ci dostep do sieci i w pelni skonfigurowanego yuma wiec reszta to tylko doinstalowanie repozytorium livny i wszelkich niezbednych pakietow / grup przy pomocy tej aplikacji.

Odpali mi automatycznie speedtoucha? Cos w to wątpie <_<

Poczytaj o yumie - to bardzo wazne i niesamowicie ulatwiajace zycie narzedzie, a skoro skonczyles swoja przygode z Fedora na FC4 to pewnie sie go za duzo nie nauzywales...

Pozdro

I tu sie mylisz :P W każdym razie dzieki za pomoc.