zyguli Napisano Październik 13, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2007 Próbuję ustawić skrót ctrl+alt+del, żeby uruchamiał monitor systemu ale nic z tego nie wychodzi. gconftool-2 -t str --set /apps/metacity/global_keybindings/run_command_9 "<Control><Alt>Delete" gconftool-2 -t str --set /apps/metacity/keybinding_commands/command_9 "gnome-system-monitor" Próbowałem też z "Delete" w nawiasie: gconftool-2 -t str --set /apps/metacity/global_keybindings/run_command_9 "<Control><Alt><Delete>" Ani w metacity ani w Compizie, ustawiając command 9 na ten skrót, nie działa to, co chcę zrobić. Czemu tak się dzieje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Październik 13, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2007 spr te twoje wpisy u mnie tez nie dzialaja. ... wiec sa zle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurzawa Napisano Październik 13, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2007 Próbuję ustawić skrót ctrl+alt+del, żeby uruchamiał monitor systemu ale nic z tego nie wychodzi. gconftool-2 -t str --set /apps/metacity/global_keybindings/run_command_9 "<Control><Alt>Delete" gconftool-2 -t str --set /apps/metacity/keybinding_commands/command_9 "gnome-system-monitor" Próbowałem też z "Delete" w nawiasie: gconftool-2 -t str --set /apps/metacity/global_keybindings/run_command_9 "<Control><Alt><Delete>" Ani w metacity ani w Compizie, ustawiając command 9 na ten skrót, nie działa to, co chcę zrobić. Czemu tak się dzieje? A jakie środowisko i jaki (_menadżer_ → menedżer) ORT okien używasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Październik 13, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2007 GNOME, Nautilus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyguli Napisano Październik 13, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2007 GNOME, Nautilus Gnome + Compiz-fusion z Emerald'em Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 14, 2007 Ja niestety w wersji "windowsowej" czyli w okienkach nie pomogę, ale jakbyś wyedytował plik /etc/inittab i odnalazł linię # Trap CTRL-ALT-DELETE To zaraz pod nią powinien być wpis, który u mnie wygląda tak ca::ctrlaltdel:/sbin/shutdown -h now To dlatego, że sobie system wyłączam w ten sposób ale zamiast /sbin/shutdown -h now możesz wstawić tę komendę, która jest Ci potrzebna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi