r4ll Napisano Październik 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 14, 2007 Witam wszystkich Jestem przyszlym uzytkownikiem fedory 7(za namowa kolegow). Z linuksem nie mialem za wiele stycznosci wiec i moj problem wyda sie wam blachy. Po instalacji fc7 przez pewien okres bede offline wiec nie bede mogl tu zagladac by zobaczyc co jest nie tak dlatego prosilbym o dokladny i w miare zrozumialy dla poczatkujacego instruktaz co musze zrobic po instalacji, zeby internet mi dzialal. Jak go juz bede mial to zrobie gaima i dalej juz mi znajomi pomoga w konfiguracji reszty. Mam zamiar pracowac w srodowisku kde Czytalem juz rozne tematy na forum ale byly one albo niezrozumiale albo nie tyczyly sie mojego sprzetu informacje jakie znalazlem o mojej karcie sieciowej: Opis urządzenia Atheros AR5005G Wireless Network Adapter Karta sieciowa TP-LINK 11b/g Wireless Adapter (10.0 [ TRIAL VERSION ]) opis karty sieciowej: VIA VT6102 Rhine II Fast Ethernet Adapter PCI chipset: atheros 5211 z gory dziekuje za wszelka pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadek Napisano Październik 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 14, 2007 Witam wszystkich Jestem przyszlym uzytkownikiem fedory 7(za namowa kolegow). Opis urządzenia Atheros AR5005G Wireless Network Adapter Karta sieciowa TP-LINK 11b/g Wireless Adapter (10.0 [ TRIAL VERSION ]) opis karty sieciowej: VIA VT6102 Rhine II Fast Ethernet Adapter PCI chipset: atheros 5211 z gory dziekuje za wszelka pomoc Nie znam dokładnie tych kart ale chipset atheros jest generalnie przyjazny linuksowi. Na pewno karta wifi powinna zadziałać po instalacji madwifi: sudo yum istall madwifi chociaż f7 już to chyba ma. Najlepiej najpierw spróbować wersję live! Poaowdzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikolajs Napisano Październik 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2007 Część! Ja też próbuje zaistalować kartę na chipsecie Atheros. Trzeba zaistalować pakiet madwifi z repozytorium livna.org Niestety jest jakiś mały błąd z zależnościami ale u mnie rozwiązało sprawę załadowanie samego kmod-madwifi (polecenie: yum install kmod-madwifi) oczywiście trzeba mieć w konfiguracji yuma repozytrium livna (wystarczy kilknąć na ich stronie w odpowiedni link) Niestety u mnie nie mogę uruchomić sieci. Gdy dodaje do essid nazwę to nie chce jej załadować pole essid pozostaje puste. Jeśli ktoś wie jak rozwiązać ten problem to byłbym wdzięczny. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razor Napisano Październik 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2007 Spróbuj spod roota iwconfig ath0 essid 'nazwa twojego essid bez apostrofów' a potem daj wynik tego polecenia i wynik samego iwconfig Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi