gre-gor1 Napisano Październik 25, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2007 gregor: no to teraz już jestem pewien jaka to karta, ale co lepsze popróbujesz instalować poprawny sterownik no ale teraz jestem pewien i karta jest widoczna w lspci. Tu masz instalacje tej karty.Chyba do instalacji kart jest potrzeby kernel-devel, yum install kernel-devel kernel-headers najpierw. Gdy już rozpakowałeś źródła i przeszedłeś w konsoli do miejsca ich rozpakowania do katalogu module , zaloguj się na roota i kopiuj do konsoli: cp Makefile.6 ./Makefile make all cp rt2561.bin /etc/Wireless/RT61STA/ cp rt2561s.bin /etc/Wireless/RT61STA/ cp rt2661.bin /etc/Wireless/RT61STA/ cp rt61sta.dat /etc/Wireless/RT61STA/rt61sta.dat make install Myślę, że po tym i po restarcie karta będzie widoczna w system-config-network a może spróbuj bez instalcji tych sterów wpisać iwconfig i podaj wyniki, możliwe, że pod update karta "się sama wykryła" Zainstalowałe kartę zgodnie z twoim poleceniem ale nadal nie widze jej w konfiguracji sieci. Polecenie iwconfig dalo taki wynik: lo no wireless extensions. eth0 no wireless extensions. wmaster0 no wireless extensions. wlan0 IEEE 802.11g ESSID:"" Mode:Managed Frequency:2.412 GHz Access Point: Not-Associated Tx-Power=27 dBm Retry min limit:7 RTS thr:off Fragment thr=2346 B Encryption key:off Link Quality:0 Signal level:0 Noise level:0 Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0 Tx excessive retries:0 Invalid misc:0 Missed beacon:0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razor Napisano Październik 25, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2007 A w system-config-network próbowałeś ręcznie dodawać kartę i samodzielnie szukać sterownika ? iwconfig wskazuje że karta działa ... daj jeszcze lsmod i cat /etc/modprobe.conf i modprobe rt61 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi